Евростат оценява, че през 2018 година емисиите на въглероден диоксид

...
Евростат оценява, че през 2018 година емисиите на въглероден диоксид
Коментари Харесай

Втори сме по намаляване на вредните въглеродни емисии в ЕС през 2018 година

Евростат прави оценка, че през 2018 година излъчванията на въглероден диоксид (CO2) от изгаряне на изкопаеми горива са намалели доста в границите на Европейския съюз с 2,5% спрямо миналата година, като по този индикатор България е на второ място с понижаване на нездравословните въглеродни излъчвания с 8,1 на 100.

Емисиите на CO2 са главен фактор за световното стопляне и към 80% от всички излъчвания на парникови газове в Европейски Съюз. Те се въздействат от фактори като климатични условия, стопански напредък, размер на популацията, превоз и промишлени действия.

Следва също по този начин да се означи, че вносът и износът на енергийни артикули оказват влияние върху излъчванията на CO2 в страната, в която се изгарят изкопаемите горива. Така да вземем за пример, в случай че се внасят въглища, това води до увеличение на излъчванията, а в случай че се внася електричество, то няма директно влияние върху излъчванията в страната вносител, защото те ще бъдат докладвани в страната експортьор, в която се създават.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР