Евросъюзът ще предостави на Украйна спешна помощ в размер на

...
Евросъюзът ще предостави на Украйна спешна помощ в размер на
Коментари Харесай

Конференция в Берлин за възстановяването на Украйна: ЕС отпуска на Киев 1 млрд. евро за енергетиката

Евросъюзът ще даде на Украйна незабавна помощ в размер на 1 милиарда евро и 400 електрогенератора за възобновяване на електрозахранването. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на интернационална донорска конференция в Берлин. Тя е посветена на възобновяване на Украйна и работа по нов проект Маршал. Междувременно продължава украинската контраатака в региона на Херсон.

Германският канцлер Олаф Шолц и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен са домакини на интернационална конференция в Берлин за възобновяване на Украйна. Според Шолц е нужен нов План Маршал за 21. век - препоръка към проект, спонсориран от Съединени американски щати за възкръсване на западноевропейските стопански системи след приключване на войната в Украйна.
Това е задача за поколенията, която би трябвало да стартира в този момент. Възстановяването, реконструкцията и модернизацията на Украйна в действителност ще бъдат предизвикателство за поколенията, което ще изисква комбинираната мощ на цялата интернационална общественост. Но това е и опция за бъдещите генерации, в случай че го създадем вярно.
Олаф Шолц  канцлер на Германия

Фон дер Лайен беше безапелационна, че няма време за губене и цитира данни на Световната банка, съгласно които нанесените от Русия вреди в Украйна възлизат на 350 милиарда евро.
Украйна се нуждае от бъро възобновяване, тъкмо в този момент, до момента в който приказваме, изключително откакто Русия съзнателно прави целенасочени офанзиви против цивилна инфраструктура с доста ясна цел да откъсне мъже, дами и деца от вода, електричество и отопление с наближаването на зимата. Това са чиста проба терористични актове.
Урсула фон дер Лайен председател на Европейската комисия

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия е унищожила над една трета от енергийната инфраструктура на страната му. Преди това в обичайното си послание, точно на 8-ия месец от началото на войната, разяснява, че Украйна e защитила независимостта на своя народ.
Украйна смазва по този начин наречената втора войска в света и оттук насетне Русия ще бъде единствено пешка. Те просят нещо в Иран, пробват се да изтръгнат нещо от западните страни, измислят разнообразни нелепости за Украйна, плашат, заблуждават. Никога повече Русия няма да бъде страна, който може да диктува каквото и да е, на който и да е. Тя към този момент няма капацитет да диктува. Светът го вижда. Руският капацитет в този момент се пилее за тази полуда - за война против нашата страна и целия свободен свят
Володимир Зеленски президент на Украйна

Украинските сили не престават своята контраатака в Херсонска област. През последните дни назначените от Москва локални управляващи напуснаха административния център Херсон и приканиха локалните да преминат на левия бряг на река Днепър.

Oт украинското военно разузнаване обаче предизвестиха, че съветските сили се приготвят за защита, а не за оттегляне. 

От Киев оповестиха, че са нанесли удар по база на бойци на Рамзан Кадиров в Херсонска област. А в своя канал в Телеграм чеченския водач разгласява 13-минутно гласово известие, в което към този момент приказва не за " специфична интервенция ", а за " война ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР