Евросъюзът признава, че има двоен стандарт при храните, произвеждани и

...
Евросъюзът признава, че има двоен стандарт при храните, произвеждани и
Коментари Харесай

ЕС готви кодекс срещу двойния стандарт при храните


Евросъюзът признава, че има двоен стандарт при храните, създавани и продавани по магазините в другите страни. И готви ограничения против това под формата на кодекс, който, както всичко в Европейски Съюз, ще важи за всички. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис. В студиото на Българска национална телевизия той акцентира, че би трябвало да има обективни правила на пазара във всички 28 страни-членки.

Андрюкайтис призна, че има двоен стандарт, както при качеството, по този начин и в цените на продуктите в обособените страни. Според думите му това се дължи освен на производителите, само че и на локалните стопански условия, налозите и акцизите, налагани от държавните управления. " В момента се създава кодекс за храните, който да се ползва в цялата общественост ", разгласи еврокомисарят.

" Трябва изискванията да са обективни и ние предлагаме този нов кодекс за държание за всички 28 държави-членки. Имаме опция да дадем повече пълномощия на институциите, които се занимават с качеството, с цел да се оправят с тези тематики. Но е нужен един публичен спор. И да е ясно, че и в България, и в Германия, и в Литва, се работи по тези въпроси. Защото е належащо конкуренцията да е обективна и единният пазар да се управлява от обективни правила. И доста въпроси би трябвало да бъдат решени ", изясни еврокомисар Андрюкайтис.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР