„Евросъдът в Люксембург ще осъди България на 10 млн. лв.

...
„Евросъдът в Люксембург ще осъди България на 10 млн. лв.
Коментари Харесай

Министър Сандов: България ще бъде осъдена заради мръсния въз...

„ Евросъдът в Люксембург ще осъди България на 10 млн. лева поради мръсния въздух “. Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в Пловдив. Той дойде в града под тепетата, с цел да разиска с регионалния шеф Йордан Иванов незабавни екологични проблеми.

Борислав Сандов уточни, че глобите ще са поради превишението на фините прахови частици в Пловдив, София, Велико Търново и Русе. " След като бъдем наказани, стартират да текат дневни наказания, по тази причина упоритостта ни е да не плащаме повече от 1 година. Те се пресмятат на 20 млн. лв. годишно ", изясни Сандов.

Екоминистърът прикани кметовете да вземат ограничения и да работят интензивно по програмата за замяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с екологични. Според Сандов по-удачно е да се инсталират климатици, защото пелетите много са поскъпнали.

Той добави още, че идната седмица ще се срещне с кмета на Пловдив Здравко Димитров, с цел да обсъдят какви екологични ограничения е неотложно да се подхващат, както и по какъв начин да бъде избавен водният цикъл, който се движи със закъснение и е на стойност 115 млн. лв.. Ако не успее да завърши до 2023 година, държавното управление ще направи всичко допустимо планът да бъде трансфериран в идващия програмен интервал.

Сандов изясни още, че ще има среща с инициативния комитет от близкото село Белащица, който стачкува против настоящите кариери на " Европейски пътища ". Концесията изтича скоро и жителите упорстват тя да не се възобновява. " Процедурата е в ранен стадий, само че когато стигне до Министерство на околната среда и водите, ще се съобразим с мнението на хората и ще защитим публичния интерес ", разгласи екоминистърът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР