Европредседателството ни не е провал, но не беше постигнат достатъчно

...
Европредседателството ни не е провал, но не беше постигнат достатъчно
Коментари Харесай

Сергей Станишев: България няма основание да се срамува от Европредседателството си

Европредседателството ни не е неуспех, само че не беше реализиран задоволително добър резултат по тематики като Западните Балкани и миграцията. Това разяснява пред Българското национално радио в коридорите на Европарламента в Страсбург ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

На въпрос дали президентът Румен Радев неглижира триумфите на Българското европредседателство Станишев отговори:

"Първо би трябвало да знаем, че изначално упованията към Българското председателство бяха прекомерно занижени. Просто не са очаквали хиперуспехи от нас, по тази причина оценката е, че представянето е по-добро, в сравнение с е предстоящо. Има неща, които аз персонално правя оценка позитивно като самодейността най-накрая Западните Балкани да бъдат във фокуса на вниманието, само че резултатите в това отношение за мен не са задоволителни. Има сфери, които за жалост Българското председателство не можа да развие - огромния въпрос за бъдещето на Европа, огромния въпрос за пакета миграция, търсене на убежища, обвързван със сигурността, не беше финализиран. България няма съображение да се срами от своето председателство в един доста комплициран миг за Европейския съюз.

Няма съображение и за някакви фанфари все едно че сме създали нещо извънредно извънредно или исторически пробив ", разяснява водачът на европейските социалисти Сергей Станишев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР