Европол трябва да се включи на терен в убийствата на

...
Европол трябва да се включи на терен в убийствата на
Коментари Харесай

Евродепутат: Хората имат право да чуят резултатите от работата на свободни медии

Европол би трябвало да се включи на терен в убийствата на проверяващите публицисти Ян Куциак в Словакия и Дафне Галиция в Малта. Настояването за това е на испанския евродепутат Агустин Диаз де Мера от комисията LIBE - тази по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент. Г-н Диаз де Мера е и някогашен шеф на испанската полиция. Той беше посетител тази заран в " Денят стартира ".

``
реклама
Агустин Диаз де Мера: Ние сме тук, с цел да отговорим на член 88 на разпоредбите на Договора за действие на Европейски Съюз. А той споделя - Европол би трябвало да се управлява от националните парламенти и Екологичен потенциал. Това придава по-голяма легитимност на въпросната организация. Твърде евентуално през днешния ден ние ще стигнем до съглашение за остановяване на разпоредбите за управление на Европол.

Той сподели още, че самичък е внесъл този устав и е гласът, който дава юридическа мощ на Европол. Като вносител на правилника съм се стремил да предложа правила, които да предложат този надзор, сподели Диаз де Мара.

Евродепутатът прикани за протекция на проверяващите публицисти, защото жителите имат право да чуят резултатите от работата на свободни медии. Когато става въпрос за убийства, които обгръщат две или повече страни членки, това е компетентност на Европол, добави той.

По отношение на сигурността след Брекзит, Диаз де Мера сподели, че Англия е основна фигура в европейската и международна сигурност. Ние би трябвало да установим гъвкави потоци на съдействие - полицейски и законови, безусловно наложително е това, прикани евродепутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР