Европол с акция срещу една от най-опасните престъпни мрежи в

...
Европол с акция срещу една от най-опасните престъпни мрежи в
Коментари Харесай

Полицейска акция в цяла Европа срещу високорискова престъпна група

Европол с акция против една от най-опасните незаконни мрежи в Европа.

Полицията, проверяваща трафик на опиати и пране на пари, е арестувала 44 обвинени в 11 страни, за които счита, че са част от мрежата.

При обиските, осъществени в няколко европейски страни, задачата е била незаконна организация, настояща в Чехия, Франция, Германия, Латвия, Литва, Полша, Норвегия, Словакия, Испания и Съединените щати, оповестиха Европол и Евроюст, който координира сходни интернационалните интервенции.
Само мащабът на трафика на опиати, приписван на тази незаконна мрежа, е голям, като се оповестява за действия на три континента ", се споделя в взаимното изказване.

Полицията е иззела огромно количество опиати, в това число кокаин, хашиш, канабис и метамфетамини, а проверяващите считат, че незаконната група е имала връзки с трафиканти на опиати отвън Европа. Тези нарушители бързо се приспособяват към нови способи за трафик на дрога, с цел да се опитат да избегнат правоприлагащите органи, се споделя в изказването. Пратките с опиати бяха открити в плавателни съдове и камиони, постоянно скрити в комплицирано замаскирани скрити отделения.

Във Франция са конфискувани първокласни предмети на стойност над 500 хиляди евро. 

Разследващите откриха, че няколко незаконни организации са си сътрудничили за реализиране на огромни интервенции в Европейския съюз и отвън него, в това число трафик на опиати, пране на пари и нелегално обогатяване.

Престъпната мрежа е била структурирана като бизнес, като разнообразни незаконни групи и брокери са работили дружно през границите, с цел да управляват цялата верига на трафика на опиати - от организирането на големи колета с опиати до разпространяването им в Европа и отвън нея.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР