Европол е нанесла тежък удар върху уеб пропагандата на Ислямска

...
Европол е нанесла тежък удар върху уеб пропагандата на Ислямска
Коментари Харесай

Европол нанесе тежък онлайн удар на Ислямска държава

Европол е нанесла " тежък удар " върху уеб пропагандата на Ислямска страна, спирайки разпространяването на хиляди известия, прославящи тероризма.
Полицейската организация на Европейския съюз Европол съобщи, че е прекратила действието на 26 000 свързани с ИД видеоклипове и сметки в обществените медии по време на интервенцията на 21-24 ноември.
Европол координира интервенцията, стартирана от белгийско полицейско следствие на пропагандната организация на ИД Amaq.
Джихадистката група, която в миналото контролираше големи територии в Сирия и Ирак, загуби по-голямата част от земите под нейно командване при започване на 2019 година, само че продължи да върти агитация онлайн.
Операцията изискваше " големи старания ", с цел да смъкна " всичко ", обвързвано с пропагандата на ИД, в това число Amaq, сподели на конференция в Хага Ерик ван дер Сипт от белгийската прокуратура.
Освен че смъква наличие, полицията арестува мъж в Испания, обвинен, че е един от " главните разпространители " на онлайн пропагандата на ИД.
Ван Дер Сипт съобщи, че ИД не е очаквала офанзивата и ще изисква " обилни старания " за възобновяване на интервенциите си след подобен " мощен удар ".
Белгийските сътрудници също участваха в съгласувани старания за справяне с Amaq предходната година, само че Ван Дер Сипт призна, че са били сюрпризирани от това какъв брой бързо джихадистите възстановили активността си онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР