Европейците трябва да извлекат три поуки от каскадата от проблеми

...
Европейците трябва да извлекат три поуки от каскадата от проблеми
Коментари Харесай

Денков пред New York Times: Спешно трябва да се удовлетворят нуждите на Украйна за боеприпаси

Европейците би трябвало да извлекат три поучения от каскадата от проблеми след войната в Украйна. Това споделя министър-председателят акад. Николай Денков пред New York Times.

 

Авторитетното американско издание потърси мнението на българския министър председател на Мюнхенската конференция по сигурността.

 

" Войната в Украйна не е единствено за така наречен " сиви зони " сред Европа и Русия, а за това дали демократичният свят, който ценим, може да бъде надвит. И Европа към този момент е изцяло наясно с това, " споделя българският министър председател пред журналиста Стивън Ерлангер.

 

Второ, европейските народи осъзнаха, че би трябвало да обединят и военните, а освен икономическите си сили, с цел да изградят лична защита, споделя акад. Денков. А третата поука, съгласно него, е, че европейските страни е трябвало да разграничат незабавните потребности на Украйна за муниции и противовъздушна защита от по-дългосрочните стратегически цели. " Но като се има поради империалистическата изразителност на съветските водачи дълготрайният проект значи три до пет и най-много 10 години, " разяснява министър-председателят. И моли: " Това е в действителност незабавно! "

 

В публикацията на New York Times са представени и мненията на немския боен министър Борис Писториус, министър-председателката на Естония Кая Калас и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

 

Целия материал можете да прочетете тук:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР