Европейците трябва да извлекат три поуки от каскадата от проблеми

...
Европейците трябва да извлекат три поуки от каскадата от проблеми
Коментари Харесай

Европа трябва да си вземе поуки от каскадата от проблеми след войната, заяви премиерът Николай Денков пред New York Times

Европейците би трябвало да извлекат три поучения от каскадата от проблеми след войната в Украйна. Това споделя министър-председателят акад. Николай Денков пред New York Times. Авторитетното американско издание потърси мнението на българския министър председател на Мюнхенската конференция по сигурността.

Войната в Украйна не е единствено за така наречен " сиви зони ” сред Европа и Русия, а за това дали демократичният свят, който ценим, може да бъде надвит. " И Европа към този момент е изцяло наясно с това, " споделя българският министър председател пред журналиста Стивън Ерлангер.

Второ, европейските народи осъзнаха, че би трябвало да обединят и военните, а освен икономическите си сили, с цел да изградят лична защита ", споделя акад. Денков.

А третата поука, съгласно него, е, че европейските страни е трябвало да разграничат незабавните потребности на Украйна за муниции и противовъздушна защита от по-дългосрочните стратегически цели. " Но като се има поради империалистическата изразителност на съветските водачи дълготрайният проект значи три до пет и най-много 10 години, ” разяснява министър-председателят. И моли: " Това е в действителност незабавно! ”

В публикацията на New York Times са представени и мненията на немския боен министър Борис Писториус, министър-председателката на Естония Кая Калас и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР