Европейците не искат британците да гласуват на евроизборите, отчасти защото

...
Европейците не искат британците да гласуват на евроизборите, отчасти защото
Коментари Харесай

Вебер не иска Фараж в ЕС, разрушавал съюза

Европейците не желаят британците да гласоподават на евроизборите, частично тъй като Найджъл Фараж и други английски евроскептици ще разрушат Европейския съюз, сподели през днешния ден водещият десноцентристки претендент на евровота Манфред Вебер, съобщи Ройтерс.

След като английската премиерка Тереза Мей се контракти с европейските водачи Англия да взе участие в евроизборите, в случай че не напусне Европейски Съюз преди евровота на 23-26 май, в изявление за Ройтерс Вебер, представляващ Европейската национална партия (ЕНП), сподели че срещата на върха е дала нужната изясненост за Брекзит.

Лидерите втвърдиха позицията си, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз преди евроизборите, с цел да не накърни легитимността на европейския законодателен орган.

Вебер, който оглавява групата на ЕНП в Европейския парламент и е един от претендентите за правоприемник на настоящия ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, е угрижен, че в случай че Лондон одобри предлагането на европейските водачи за преразглеждане на проектите си за Брекзит, остане до следващата година и взе участие в евроизборите, това ще сътвори проблеми. Според Вебер, в случай че Обединеното кралство взе участие в изборите за Европейски парламент, може да

се стигне до огромен триумф за антисистемните партии във Велбикобритания, Фараж да вкара в идващия Екологичен потенциал доста депутати и това да сътвори доста огромни проблеми за всички.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР