Европейското търсене на жабешки бутчета може да доведе до необратимото

...
Европейското търсене на жабешки бутчета може да доведе до необратимото
Коментари Харесай

"Ненаситният апетит на Европа": Жабешките бутчета са застрашени от изчезване

Европейското търсене на жабешки бутчета може да докара до " необратимото изгубване " на земноводните, демонстрира ново изследване, оповестено в списание Nature Conservation.

Изследването демонстрира, че сред 2010 година и 2019 година страните от Европейския съюз са внесли 40,7 милиона кг бутчета, което е еквивалент на към два милиарда жаби. Повечето от жабите са закупени от Индонезия, Албания и Турция.

 

Някои варианти на ешерихия коли могат да бъдат рискови, причинявайки диария, респираторни болести и пневмония

" Призоваваме страните експортьорки и техните държавни управления да поемат отговорност за устойчивостта на търговията. Европейски Съюз би трябвало да предприеме незабавни дейности за ориентиране на целия импорт посредством единна централизирана база данни и да включи сензитивните типове в приложенията към Регламента на Европейски Съюз за търговията с диви животни ", пишат създателите.

 

Жабешките бутчета са едно от най-известните ястия във френската кухня. Легендата сочи, че през XII век монасите почнали да ядат земноводните, които църквата класифицирала като риба, с цел да избегнат строгата безмесна диета.

Те се употребяват и в други елементи на света, в това число във Виетнам и Китай.

 

Според учените, че
Всичко за Вашата сватба
дневният банкет от 100 mg кофеин усилва разхода на сила с към 100 калории дневно

В Европейски Съюз Белгия е главен вносител на жабешки бутчета - 28 430 тона сред 2010 година и 2019 година, само че към три четвърти от тях се реекспортират във Франция.

 

Франция внася 6790 тона от страни отвън Европейски Съюз или 16,6% от вноса в Европейски Съюз, следвана от Нидерландия, която внася 2620 тона, Италия - 1790 тона и Испания - 923 тона.

Властите във Франция не разрешиха локалния комерсиален лов на жаби, откакто броят на типовете понижа фрапантно. Сега 80% от търсенето на жаби в Европа се доставя от Индонезия.

 

Проучване сподели шокираща липса на знания за питателните артикули при деца от 7 до 12 година

Ракоядната тревна жаба (Fejervarya cancrivora), гигантската яванска жаба (Limnonectes macrodon) и източноазиатската жаба бик (Hoplobatrachus rugulosus) са уязвими към евентуално „ прекалено хващане “, предизвестяват в отчета.

 

В Турция анадолската жаба (Pelophylax caralitanus), е изложена на „ висок риск от изгубване “.

 

Според учените спането над девет часа също е нездравословно

„ Прекомерната употреба на
Всичко за Вашата сватба
този тип за търговия с жабешки бутчета във Франция, Италия и Швейцария е предизвикала бързия му крах, тъй че в този момент типът се смята за заплашен “, показват в изследването. 

 

Спадът има индиректен резултат върху локалните екосистеми. Жабите се хранят с инсекти. В регионите, където се ловуват земноводни, съгласно откривателите, използването на токсични пестициди има наклонност да се усилва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg