Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до

...
Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до
Коментари Харесай

Трима българи влизат в битката за медалите в последния ден от европейското първенство по лека атлетика до 20 г.

Европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години е към своя край, а в днешния финален ден следва да бъдат избрани и последните медалисти от шампионата в Йерусалим, Израел.

За наша наслада в борбата за оценките в днешния ден влизат и трима българи, които ще се опитат да повторят триумфа на Божидар Саръбоюков от вторник вечер, когато той сграбчи сребърен орден в скока на дължина.

В утринната сесия единственият ни представител на пистата ще бъде Пламена Миткова, която се класира за финала на скока на дължина. Талантливата ни атлетка е международна шампионка в дисциплината в тази възрастова група от Кали, Колумбия преди година и всички ние стискаме палци още веднъж да я забележим на почетната стълбичка. Битката започва в 9:15 часа българско време.

Довечера предстоят да станат ясни и призьорите в тройния скок при юношите, където очакванията на България са свързани с Божидар Саръбоюков и Лъчезар Вълчев. Саръбоюков към този момент донесе на страната ни един орден от шампионата и през днешния ден ще се стреми към още един, само че пък Вълчев също има своите упоритости за положително класиране, имайки поради, че преди година на същия този стадион в Йерусалим той завоюва златото в тази дисциплинираност в долната възрастова група до 18 година. Вчера в пресявките двамата българи се подредиха първи и трети и бяха от малцината, покрили квалификационния норматив от 15.60 метра. Финалът в тройния скок стартира в 19:35 часа българско време.

Програма на надпреварите с българско присъединяване:

9:15 ч. – Пламена Миткова - край на скок дължина

19:35 ч. – Лъчезар Вълчев, Божидар Саръбоюков – край троен скок



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР