Европейското първенство по футбол, което трябваше да се състои през

...
Европейското първенство по футбол, което трябваше да се състои през
Коментари Харесай

УЕФА отложи Европейското първенство по футбол за 2021-а

Европейското състезание по футбол, което трябваше да се състои през лятото, беше отсрочено за 2021 година поради рецесията с ковид, заяви футболната федерация на Норвегия, представена от международните информационни организации.

Турнирът трябваше да се организира от 12 юни до 12 юли в 12 страни в Европа. Към момента е несъмнено Европейското състезание да се организира от 11 юни до 11 юли идната година.

Отлагането на Eвропейското състезание освобождава един месец в опит да бъдат завършени клубните надпревари, в това число Шампионската лига и Лига Европа, само че ще докара до още едно главоболие, като се има поради, че Европейското състезание за дами е планувано за 7 юли до 1 август идната година в Англия.

Отлагането беше предстоящо , като по-рано през днешния ден стана ясно, че предходната седмица УЕФА е анулирала резервациите си в хотел в Копенхаген , един от градовете домакини.

Решението на УЕФА пристигна след незабавна видеоконференция с присъединяване на представители на европейските лиги, клубове и играчи, които разискаха и дебатираха най-хубавото решение за играта на целия континент през идващите месеци.

В последна сметка беше решено, че в полза на играта е да се наложи отсрочване на шампионата, с цел да се помогне на локалните шампионати в страните от цяла Европа да завършат сезоните си и да избегнат финансови последствия, които евентуално биха могли да възлязат на няколко милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР