Европейското ниво на обслужване на пътниците не е мит за

...
Европейското ниво на обслужване на пътниците не е мит за
Коментари Харесай

Втори автобус в Сапарева баня с модерна информационна система

Европейското равнище на обслужване на пасажерите не е мит за жителите и гостите на курортното градче Сапарева баня, заяви Марио Евстатиев - експерт "Системи за информация на пасажерите ".

След като, от началото на седмицата, един рейс по главната линия Дупница - Сапарева баня - с. Сапарево, беше оборудван с съвременна система за образна и акустична информация, нововъведението провокира същински възторг в Кюстендилска област.



От през днешния ден, по линията ще се движи още един рейс, оборудван с модерната система, даваща информация както на български, по този начин и на британски език. Така, транспортният оператор дава опция за положително осведомително обслужване на мнозината посетители на курортното градче, които са привлечени от климата и минералните извори. С въвеждането в употреба на втора такава система, операторът има опция да подсигурява всекидневно и двете коли, обслужващи линията, да бъдат с най-високо равнище на пътническа информация.

Акустичната информация е реализация на режисьора и радиоводещ Николай Вачев, който озвучава публичния превоз в София и Благоевград.



Проектът е плод на положителното съдействие на транспортния оператор, обслужващ линията със софийските експерти Марио Евстатиев и Николай Александров, създатели на редица новаторски планове във връзка с осведомителните системи за пасажерите. Те възнамеряват, взаимното им партньорство да продължи с оборудването и на третия рейс, обичайно обслужващ линията.

С реализирането на нововъведението, община Сапарева баня се подреди до огромните градове по равнище на обслужване в превоза. Гласово обявяване по Европейски пример за първи път се осъществя в Благоевград на два от рейсовете на оператора "Струма 11 ", обслужващ градските линии.

Последва още по-мащабен план - видоизменение на гласовото обявяване в София, който даде напълно нов образ на информацията в тролейбусите, а към този момент и в някои от трамваите и рейсовете. Качественото гласово обявяване и спомагателната информация към него, са изключително потребни за туристите, и витално значими във връзка с достъпността на градската среда за хора със зрителни увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР