Европейското единство е начинът да се справим с предизвикателствата. Западните

...
Европейското единство е начинът да се справим с предизвикателствата. Западните
Коментари Харесай

Роберта Мецола: Западните Балкани трябва да продължат да спазват критериите

Европейското единение е методът да се оправим с провокациите. Западните Балкани би трябвало да продължат да съблюдават критериите, тъй като съдействието с тях е основно. Екологичен потенциал ви поддържа във вашите старания на разцвет и европейска интеграция ”, сподели Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент по време на форума “EU meets the Balkans “.


“Този формат се утвърди като формат по полемики с необикновен акцент върху политиката по разширение. Днес полемиката по разширение би трябвало да бъде надалеч по задълбочена ”, съобщи Илхан Кючук, евродепутат от “Обнови Европа " /ДПС и член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).


Илхан Кючук е хазаин на форума “EU meets the Balkans “. “ЕС би трябвало да бъде континент на опциите. Мнозина чакаха Европейски Съюз да бъде задоволително безсилен, само че Европейски Съюз излезе по-силен, съобщи, че ще поддържа Украйна до момента в който мирът бъде открит ”, съобщи още евродепутатът и засегна тематиката за Западните Балкани. “Даде се статут на кандидат-членка на Босна и Херцеговина и Косово, само че същинската интеграция би трябвало да продължи с по-голяма мощ. Мнозина слагат под въпрос дали Турция би трябвало да продължи пътя си към ЕС- да в случай че има предпочитание, тъй като провокациите пред нас са доста ”, сподели още Илхан Кючук. “Геополитически провокации пред Европейски Съюз са немислими в случай че не обединим старания и тъкмо това би трябвало да създадем в този конгрес ”, посочи още Илхан Кючук.


Вицепремиерът и министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина благодари на България за оказаната поддръжка във войната с Русия. “Дискусията през днешния ден ще бъде безспорно задълбочена, само че дано да се спра на нещата, които се трансформираха през последната година на невиждани набези към моята страна. Мисля, че Украйна промени Европа, тя е станала по-силна, по-устойчива, по-независима в икономическо, политическо, осведомително отношение ”, сподели още Олга Стефанишина. “Сега всичко, което беше инструмент в ръцете на политиците, цялата агитация беше разобличена, тя не се трансформира в инструмент на влияние. Така стигнахме до значими решения ”, акцентира още тя. Стефинишина посочи, че е било извънредно значимо за Украйна да получи статут на кандидат-членка, само че към момента не са взети такива решения за Западните Балкани. Военните дейности обаче ни сплотиха още повече. Лидерите на РСМ, Албания и Черна гора ни оказаха поддръжка за интеграцията в НАТО и Европейски Съюз ”, акцентира още тя.


“От 24-ти февруари 2022. насам то сигурно всяка седмица ми се задава въпросът по кое време ще завърши войната в Украйна. Отговорът ми е, че ние би трябвало да се подготвим за една война, с дълготрайност колкото втората международна - шест години ”. Това съобщи Соломон Паси, създател на Атлантическия клуб в България. “Ние в Европа имахме потребност от Съединени американски щати, с цел да създадем Европейски Съюз и НАТО. Въпросът през днешния ден е коя е новата евроатлантическа харта, която би трябвало да създадем, която ще реши казуса за войната в Украйна, а този проблем не може да се реши единствено от Европейски Съюз ”, сподели още Соломон Паси и посочи, че новият световен съюз е с Азис, с Австралия, с Корея, с Япония, само че има една доста специфична дестинация и това е бъдещият съюз сред Запада и Индия ”, акцентира още той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР