Европейското дъщерно дружество на VTB, втората по големина банка в

...
Европейското дъщерно дружество на VTB, втората по големина банка в
Коментари Харесай

Eвропейското дъщерно дружество на VTB сменя името си след ликвидацията

Европейското дъщерно сдружение на VTB, втората по величина банка в Русия, трансформира името си, откакто компанията майка отхвърли да му позволи да работи под тази марка, заяви Reuters.

Базираната във Франкфурт VTB Bank (Europe) SE, която е блокирана от регулаторните органи поради европейските наказания и е в разпродажба от предходната година, към този момент ще се назовава OWH SE, съобщи Франк Хелвиг, изпълнителен шеф на банката. Новото име произлиза от предходната версия на кредитора - Ost-West Handeslbank.

Преди Русия да нахлуе в Украйна, VTB в Европа притегли десетки хиляди немски спестители със относително високите си лихвени проценти и се популяризираше като спонсор на франкфуртския тим по хокей на лед " Лъвовете ", отбелязва Reuters.

Но след началото на войната спестителите започнаха да изтеглят средствата си, което докара до всеобщо евакуиране от банките и накара регулаторните органи да подхващат ограничения. Те поеха контрола през април 2022 година, откакто бяха наложени наказания.

Процесът на разпродажба евентуално ще продължи още няколко години, само че банката е достигнала значим стадий, съобщи Миро Задро, основен финансов шеф на банката.

Подразделението на Direktbank, което обслужваше спестители на дребно, е закрито, като последният клиент е употребявал VTB за депозит за култивиран заслон.

Банката към момента публично има европейското дъщерно сдружение и Хелвиг съобщи, че се е свързал с централата на банката в Русия, с цел да получи позволение да продължи да работи под това име, до момента в който тече лицензионното съглашение. VTB е отказала.

От своя страна, представители на банката в Русия обявиха, че е било неразрешено да упражняват правата на акционери след " противозаконното определяне на надзор " от страна на Германия върху европейското й поделение през април 2022 година

" В тази обстановка сметнахме за невероятно да удовлетворим настояването на VTB Европа да им предоставим правото да продължат да употребяват логото и марката ", обявиха от VTB пред Reuters. " Финансова организация от трета страна, за чиято активност не носим отговорност, няма право да употребява името и репутацията на банка ", допълват от съветското посланичество на банката.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР