Европейското бъдеще на Западните Балкани е наложително като геостратегическа инвестиция

...
Европейското бъдеще на Западните Балкани е наложително като геостратегическа инвестиция
Коментари Харесай

Роберта Мецола: Разширяването на ЕС е най-мощният геополитически инструмент на общността

Европейското бъдеще на Западните Балкани е неотложно като геостратегическа инвестиция в една постоянна, мощна и обединена Европа, учредена на общи полезности - това съобщи председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола пред организация " Фена ".

По думите ѝ, Европейски Съюз не е приключен без Западните Балкани, а разширението е най-мощният геополитически инструмент на общността. Тя добави, че разширението е стратегическа, дълготрайна геополитическа инвестиция в европейския мир, сигурност, непоклатимост и разцвет, това е печеливша обстановка за всички.

" Трансформиращият резултат на разширението е неоспорим. Потенциалът на участието в Европейски Съюз дава забележителен подтик на измененията, които са нужни за възстановяване на ръководството, подсилване на върховенството на закона, поощряване на свободата на медиите и основаване на подобаващ климат за преуспяване на гражданското общество. " - означи Мецола.

Тя акцентира, че един от резултатите на войната в Украйна е ускоряването на процеса на разширение. Председателката на Екологичен потенциал не е съгласна с мненията, че няма ясна политическа воля на Европейски Съюз за разширение към Западните Балкани. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР