Европейският винен сектор е загубил между 10 и 15% от

...
Европейският винен сектор е загубил между 10 и 15% от
Коментари Харесай

До 15% спад на продажбите на вино в ЕС заради Covid

Европейският винен бранш е изгубил сред 10 и 15% от поръчките си през 2020 година поради наложените рестрикции на питейни заведения, заведения за хранене, туристическия отрасъл, заяви основаният в Брюксел съюз на фермерите на Европейски Съюз - Копа Кодека. Оттам показват, че браншът ще се нуждае от спомагателна поддръжка за зимата, изключително след подновяването на рестрикциите в редица страни от Европейски Съюз.

Кризисните ограничения, прилагани в другите страни от Европейски Съюз през тази година, като в това число дотации за дестилиране на вино в промишлен алкохол , трябваше да предотвратят непотребното предложение на пазара на вино в Европейски Съюз, само че все пак загубите са факт.

В България особено се прилагаше скица за бране на гроздето на зелено против дотации за да не се преработи на вино и да се понижи суровината за новото вино.

За 2020 година се чака да бъде създадено към 160 милиона хектолитра, което е под междинната стойност от последните години , показаха оттова, представени от " Ройтерс ".

Европейският лозаро-винарски бранш също изтърпя през последната година американски мита, наложени поредно върху а виационни дотации, като френските експортьори пресметнаха, че са изгубили 500 милиона евро (590 милиона долара) от продажби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР