Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) инсталира камери, с които

...
Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) инсталира камери, с които
Коментари Харесай

Сложиха камери на Водната палата за независимо изследване на трафика от ЕЦТП

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) конфигурира камери, с които в продължение на две седмици ще изследва трафика в зоната на Водната палата в Пловдив. Това става, откакто Общинският съвет взе решение осъществяването на плана за пробив и градеж на кръстовище на две равнища на бъде спрян. Причината - неналичието на изясненост по разнообразни проблеми, в това число неналичието на експертна оценка за бъдещата активност на трафика и отражението й върху близките кръстовища и пътни артерии.
Прочетете още
Експерти на ЕЦТП остават в подготвеност за среща и полемика и с локалните хора, преди да бъде направен от наша страна отчет, който да бъде предаден на общинската власт в Пловдив,  пишат оттова.

Председателят на структурата Диана Русенова бе на изключителната сесия, като тогава тя съобщи, че ще създадат свое проучване. Тогава Русенова съобщи, че транспортното проучване, направено от Община Пловдив е всичко друго, само че не и проучване. Според нея е неуместно да се прави симулации и изследвания единствено на едно кръстовище след интервенция, а не на цялата зона.

„ Нищо не знаем за тези данни, къде ще отидат тези коли, какъв брой нови ще тръгнат по този възел. Имаме една симулация с програмата “visium ”, която е прелестен артикул, само че аз мога да ви изкарам каквито желаете резултати с каквито и данни да ми дадете. В този смисъл би трябвало ново изследване, с цел да може и ние да дадем експертно мнение ”, сподели Русенова.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР