Европейският център за компетентност в киберсигурността (ECCC) откри новата си

...
Европейският център за компетентност в киберсигурността (ECCC) откри новата си
Коментари Харесай

Европейски център за киберсигурност на 70 км от Русе ще пази Европа от хакерски атаки

Европейският център за подготвеност в киберсигурността (ECCC) откри новата си централа единствено на 70 км от българския град Русе. Центърът се намира в Букурещ, Румъния и има за цел да усили потенциала и конкурентоспособността на Европа по отношение на киберсигурност и отбрана на хакерски офанзиви, оповестява Romania Insider.

" Стартирането на активността на ECCC в Букурещ е явен сигнал, че Европейският съюз участва институционално в Румъния, потвърждавайки, след 16 години от присъединението на страната, способността на нашата страна против офанзивите от хибриден темперамент ", съобщи румънският министър председател Николае Чука.

Присъствието в тази част на Европа на сходен център за подсилване на кибернетичната резистентност на Европейски Съюз удостоверява още веднъж значимостта на района откъм развита ИТ промишленост.
 Atos отваря у нас световен център за киберсигурност и наема до 300 експерти
Френски колос с €11 милиарда доходи отваря световен център за киберсигурност у нас

Компанията възнамерява да наеме 50 български експерти до края на годината

" Европейският център за подготвеност в региона на киберсигурността сплотява специалисти и запаси от най-високо равнище от целия Европейски Съюз, с цел да създаде новаторски решения срещу киберзаплахи и да усъвършенства нашата резистентност против хакерски офанзиви ", разяснява еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон.

Центърът дава отговор за ръководството на фондовете на Европейски Съюз за киберсигурност в границите на настоящия дълголетен бюджет на Европейски Съюз (2021-2027 г.), по-специално за приемането на работни стратегии за киберсигурност и ръководството на киберпроекти по Програмата за цифрова Европа и Хоризонт Европа.

Наред с другото, той ще ръководи планове за разкриване и шерване на киберзаплахи посредством мрежа от центрове за интервенции по сигурността, като част от предлагането на Комисията за основаване на Европейски кибер щит.
 ChatGPT води след себе си войска от хакери
ChatGPT води след себе си войска от хакери

Това сочат данните от нов доклад
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР