Европейският шампион Португалия ще се опита да запише първа победа

...
Европейският шампион Португалия ще се опита да запише първа победа
Коментари Харесай

В Португалия чакат труден мач срещу Мароко

Европейският първенец Португалия ще се опита да запише първа победа на Мондиал 2018. “Мореплавателите” направиха зрелищно тъждество 3:3 против Испания на старта, а Кристиано Роналдо заби хеттрик. И в случай че точката в иберийското дерби беше добре пристигнала, то през днешния ден отборът на Фернандо Сантош би трябвало да търси наложителен триумф против Мароко, с цел да не усложнява обстановката си в групата.

Мароканците от своя страна са притиснати до стената. Болезнената загуба от Иран, пристигнала с късен автогол, значи, че “атласките лъвове” би трябвало да сътворят същински повдиг, с цел да се доберат до осминафиналите. “Изгубихме борбата, само че не и войната. Португалците също са хора акто нас. Щом има предпочитание, има и начин”, заключи настроението в тима халфът Файсал Фажир.

За разлика от мача с Испания, Роналдо няма да има до себе си в предни позиции Андре Силва. Тази роля ще извършва Гонсало Гедес, който през целия сезон и в контролите преди шампионата в Русия показва отлична форма. Бернардо Силва и Бруно Фернандеш ще атакуват по фланговете, а двамата вътрешни полузащници на Португалия ще са Жоао Моутиньо и Вилиам Карвальо.

Наставникът на Мароко Ерве Ренер не възнамерява някакви съществени разбърквания в състава за днешния дуел. Аюб Кааби ще е изнесен на върха на офанзивата, зад него ще е триото Хаким Зиеш, Юнес Беланда и Амине Харит, а отбраната ще би трябвало да провежда Меди Бенатия.

До момента двата тима са се срещали един път на международно състезание, като Мароко изненадващо се наложи с 3:1 в груповата фаза на Мондиал’86.

Мачът на “Лужники” в Москва ще бъде изгледан онлайн от някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер.

Мондиал 2018, група “А”:

ПОРТУГАЛИЯ - МАРОКО

Вероятни сформира:

ПОРТУГАЛИЯ (4-4-2): Р. Патрисио; Седрик, Пепе, Фонте, Герейро; Б. Силва, Моутиньо, Карвальо, Б. Фернандеш; Г. Гедес, К. Роналдо
Селекционер: Ф. Сантош
МАРОКО (4-5-1): Мохамеди; Хакими, Бенатия, Саис, Мендил; Бусуфа, Ел Ахмади; Зиеш, Беланда, Харит; Каюби
Селекционер: Е. Ренар

СЪДИЯ: Марк Гайгер (САЩ)
СТАДИОН: “Лужники”
НАЧАЛО: 15:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! Мондиал 2018 2 кръг, сряда 20 юни  Португалия 15:00предстои  Мароко
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР