Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 73

...
Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 73
Коментари Харесай

Божидар Андреев пред БНТ: Смятам, че вдъхновявам малките деца

Европейският първенец по повдигане на тежести в категория до 73 кг отпреди няколко дни в София Божидар Андреев и неговият персонален треньор Пламен Братойчев приказваха в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " няколко дни след триумфа на родна земя и при започване на подготовката за идващите огромните провокации, които включват и Олимпийските игри в Париж през лятото.

Самият Божидар показа, че по време на шампионата в " Арена София " е спазил обещанието си да стигне до златния орден, който е неговият втори от сходен конгрес след този от Батуми през 2019 година.

" Започваме да се готвим за идващите надпревари, в това число и Олимпиадата, тъй като не остава доста време и до нея. Когато подвигам, аз не мисля за нищо също така по какъв начин да направя придвижването. На моменти бях в положително въодушевление, в други - не, само че би трябвало да се оправяме с това. Аз потеглих на това съревнование с желанието да извърша това, което дадох обещание ", разяснява родният щангист.

Тежкоатлетът от Сливен съобщи още, че се усеща като образец за по-младите и описа по какъв начин е получил доста поздравления от децата при завръщането си вкъщи след огромния триумф.

" Смятам, че въодушевявам по-малките. Когато се прибрах, всички деца ме поздравиха и споделиха, че желаят да станат като мен. Аз им дадох обещание, че един ден може да поговорим с техните родители и вероятно да стартират тренировки. На мен обаче ми е рано аз да бъда треньор, тъй като имам още доста да изучавам. Треньорът би трябвало да дава образец, какъвто аз взимам от своя ментор ", счита Андреев.

Накрая българският играч насочи взор и към Игрите в Париж 2024, където той още веднъж има упоритости за огромен триумф.

" На предходната Олимпиада имах травма и това му попречи. Надявам се, че този път няма да има сходни проблеми и всичко ще мине добре ", приключи Божидар Андреев.



Неговият персонален треньор Пламен Братойчев пък разкри, че в идващите седмици на щангиста му предстоят две участия в Бундеслигата. Освен това той изрази мнение, че всичко към подготовката за олимпийските игри ще протече обикновено, а самият ментор се надява в Париж да прозвучи и българският химн.

" Смятам, че нашият президент ще направи по този начин, че всичко да бъде квалифицирано съвършено. В момента текат едни упреци против него, които аз считам, че не идват в най-правилния миг поради Олимпиадата. Всички се надяваме да чуем химна, само че въпреки всичко това е спорт. Ние ще се подготвим на 100%, само че там има общо 10 състезатели на едно равнище и всички са отишли за златния орден " съобщи Братойчев.

Родният експерт обърна внимание и на въпроса какво е нужно на един надарен млад състезател, с цел да успее във повдигането на тежести.

" При нас идват положителни деца, които имат капацитет за развиване. Въпросът е по какъв начин те ще продължат в спорта, тъй като той доста се промени. Много е мъчно за надарените състезатели отвън града, а повярвайте ми, че в покрайнините на Сливен има доста такива ", показа Пламен Братойчев.

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР