Европейският шампион Матиас Ветерберг от Швеция стана победител в 9-ото

...
Европейският шампион Матиас Ветерберг от Швеция стана победител в 9-ото
Коментари Харесай

Уникален финал реши победителят на Европейския турнир по боулинг в София

Европейският първенец Матиас Ветерберг от Швеция стана победител в 9-ото издание на „ София Интернешънъл Оупън”, който приключи малко след среднощ в Joy Station - Студентски град. Скандинавецът победи в огромния край за купата Гаетан Муверу от Франция с 286 на 206 точки.

Ветерберг направи изключителна игра на полуфинал, където записа резултат от 2020 точки и непосредствено се класира за последната среща. Муверу трябваше да се оправи с финландския топ играч Пири Пухаринен и го направи по сложния метод 234 на 233 точки. След тази инфарктна игра французинът си заслужи мястото да играе с Ветерберг за купата в София, само че шведът беше необикновен и закономерно си потегли с огромния чек от България. Пухаринен победи Максим Окоров от Русия за третото място с 214 на 213 точки.

Четирима наши състезатели доближиха до финалните серии в Топ 54, като с най-предно класиране приключи Мехмет Кая - 14 място. Христо Георгиев стана 24-и, Диан Динев – 39-и, а Николай Петров - 52-и. В наградния фонд влезе и най-хубавата ни състезателка Марина Стефанова, която се класира трета при дамите под чертата. Деветото издание на „ София Интернешънъл Оупън” приключи с обичайното празненство на което всички финалисти съгласно класирането си получиха паричните си награди от наградния фонд, който беше 55 000 евро.

„ С всяка минала година шампионатът става доста мощен и оспорван. Получихме поздравления от всички участници за организацията и най-много изискванията в залата. Постарахме се всичко да е съвършено и най-много намазването на 20-те спортни писти сред всички серии на игра. Няма да губим доста време и започваме да работим по 6-ото издание на Balkan challenge, което ще бъде следващата година още веднъж в Joy Station и с награден фонд от 30 000 евро. Много мъчно е да бъдеш хазаин на шампионат от толкоз висока категория, тъй като условията са съществени и би трябвало да покрием всички критерий”, показа уредникът Елвира Бахарова.

На приключилия шампионат „ София Интернешънъл Оупън” участваха 227 състезатели от 23 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР