Европейският шампион Карлос Насар се поклони пред българската публика, след

...
Европейският шампион Карлос Насар се поклони пред българската публика, след
Коментари Харесай

Шампионът Насар: Тази победа е за Бълтария!

Европейският първенец Карлос Насар се поклони пред българската аудитория, откакто завоюва безапелационно купата в категория до 89 кг на шампионата по повдигане на тежести в София.

" Тази купа е българска - за всички вас. Благодаря на всеки, който пристигна да ме почете в залата залата - сподели прочувствено щангистът ни. - Титлата е за всички българи. Вие вдигахте тези тежести. Аз съм горделив българин и ще не преставам да го потвърждавам. Обичам ви! ".

Насар направи реверанс към всяка част от залата преди награждаването, на което се появи в стилна българска носия.

19-годишният звяр в спорта победи с дуел от 391 кг, като сграбчи и златните медали в двете придвижвания. В изхвърлянето българският играч го направи и с нов международен връх за юноши - 176 кг. В изтласкването завоюва с 215 кг от втори опит, а до трети, за който бе декларирал 224 кг, не се стигна. Така Насар прибавя европейската към международната купа, която към този момент завоюва през 2023-а.

" Можеше и по-добре, само че заради крампа в крайници взех решение да не ходя на третия си опит в изтласкването - разкри първенецът. - Определено има още капацитет. Това, че залата се изпълни, беше същинската победа. Затова бях по този начин зареден. Това е същинската победа за България. Че толкоз доста хора пристигнаха да гледат българска европейска купа. Това съревнование ми стана обичано с помощта на почитателите. Усещането е ужасно. Публиката пя дружно с мен и това трябваше да се случи за българския народ ".

Карлос разгласи и упоритостите си за 2024 година, които дават отговор на постигнатото дотук от него:

" Да вземам участие на всички надпревари и на всички места - златни медали. Не стопираме тренировки. Дори другата седмица още веднъж съм на съревнование. Не съм не запомнил задачата си, а точно - Олимпийските игри в Париж. И ще я пъдя до дъно. "

Титлата на Насар е общо четвърта за България на Европейското състезание в София. Преди това победиха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Габриел Маринов (кат. до 61 кг) и Божидар Андреев (до 73 кг). Иван Димов завоюва сребърен орден в кат. до 61 кг., а Джан Зарков - бронз до 55 кг.

На 19 февруари от 14 часа в надпреварата за медалите в категория до 102 кг при мъжете влиза Васил Маринов. От 17 часа започва борбата за купата в категория до 109 кг при мъжете с присъединяване на Христо Христов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР