Европейският шампион Испания надигра с минималното 1:0 Дания в мач

...
Европейският шампион Испания надигра с минималното 1:0 Дания в мач
Коментари Харесай

Испания изтръгна трите точки срещу Дания

Европейският първенец Испания надигра с минималното 1:0 Дания в мач от група 4 на Лига " А " в Лигата на нациите. Единственото попадение в срещата, която се игра в Мурсия  означи Мартин Субименди в 79-ата минута на мача. Той стигна до избита топка отвън наказателното поле и с прекрасен компактен удар изпрати топката в мрежата на Каспер Шмайхел.

Домакините имаха отличен късмет да поведат в резултата в 21-ата минута. Тогава Алваро Мората засече центриране в наказателното поле, откри пространство за удар и стреля, само че топката мина настрана от вратата.

До почивката пред двата тима се отвориха още две голови положения.

Първо в 32-ата минута Кристиан Ериксен даде страховит паралелен пас към Каспер Долберг, само че Давид Рея съумя да излезе на време и безусловно взе топката от краката на нападателя.

В първата минута на първата част Ламин Ямал бе извънредно покрай попадението. Звездата на Барселона получи топката в пространство, надбяга пазача си и се озова самичък против вратаря, само че изпрати топката над гредата.

През второто полувреме натискът на испанците се ускори.

В 68-ата минута Алваро Мората бе покрай попадението. То стреля от близко, само че Каспер Шмайхел съумя да се оправи и резервира вратата си суха.

В 79-ата минута на мача Испания въпреки всичко поведе. Мартин Зубименди, след центриране отдясно бранител на гостите мазета топката към границата на наказателното поле, тя попадна ва крайници на Мартин Зубеменди, който стреля от воле и вкара в мрежата на Дания. По пътя към вратата топката рикошира в бранител и влезе в мрежата. Голът бе дълго време обсъждан от ВАР поради хипотетично нарушаване на Микел Мерино против Виктор Нелсон и за възможна засада, само че в последна сметка голът бе зачетен.
 Снимка 686469
Източник:

След 3 изиграни кръга " Ла Фурия Роха " е с актив от 7 точки, Дания остава с 6, Сърбия е с 4, а Швейцария към момента няма нито една, като " кръстоносците " са позволили 3 следващи загуби.
 Голямо самопризнание за Ламин Ямал в националния тим на Испания
Голямо самопризнание за Ламин Ямал в националния тим на Испания

Получи №10
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР