Европейският сертификат за ваксинация, който предстои да бъде въведен, трябва

...
Европейският сертификат за ваксинация, който предстои да бъде въведен, трябва
Коментари Харесай

230 000 подписаха петиция против ваксинационните паспорти

Европейският документ за имунизация, който следва да бъде въведен, би трябвало да бъде предотвратен. Това искане са подписали до нощес 227 688 души от 20 страни на уеб страницата на петицията, която приканва за анулация на плана на Европейски Съюз в страните от евросъюза да бъдат въведени по този начин наречените имунизационни паспорти или " цифрови зелени документи ". Притежателите на този европейски документ ще могат да пътуват на територията на Европейски Съюз без да се постанова да показват отрицателен резултат от Ковид-тест, няма да излизат в наложителна карантина и ще могат да пътуват свободно и без да показват основателна причина. Еврокомисията ще гласоподава това предложение през май. 
Подписалите петицията от Швеция са 4158, от Германия - 1742, от Обединеното кралство - 1532, от Холандия - 1264, от Ирландия - 1038. Подписи са оставили и хора от Белгия, Австрия, Франция, Испания, Хърватия, Финландия, Португалия, Швейцария, Словения, България, Италия, Норвегия, Дания, Люксембург и Румъния. 39% от подписалите документа настояват, че или към този момент директно са наранени от дискриминирането или се усещат застрашени, сочи статистиката на уеб страницата с петицията. 
Ето по какъв начин изясняват повода за протестното си деяние създателите на петицията: 
" Ефективността и защитният интервал, в който работят имунизациите срещу ковид, към момента не са обезпечени. Освен това има проблеми с етичните аспекти и поверителността. В момента даже СЗО декларира, че отхвърля тази концепция.
Етичните полезности, измежду които са правата върху неприкосновеността на личността и равенството сред хората (ваксинирани или не) - са част от Хартата на главните права на Европейски Съюз. Те са изложени на риск, защото имунизацията е алтернатива за връщане на единични съществени права най-малко за незнаен интервал от време. Свободното решение по отношение на приемането или неприемането на имунизацията се манипулира и по този метод и се открива дискриминация.
Тъй като документът за имунизация би трябвало да е дигитален, съществува риск и  опция за кражба на персонални медицински данни. Сериозен е рискът от приключване и корист с информация от страна освен на доставчиците на туристически услуги, които получават вашия имунизационен статус. Индиректно поверителната информация стига и до работодателите, ако на неимунизиран чиновник му е отказано да пътува в чужбина със аероплан. "
Петицията е отворена за събиране на подписи до 30 април. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР