Европейският съюз заяви в петък, че твърдо осъжда , добавяйки,

...
Европейският съюз заяви в петък, че твърдо осъжда , добавяйки,
Коментари Харесай

ЕС осъди руската анексия

Европейският съюз съобщи в петък, че т върдо осъжда, добавяйки, че в никакъв случай няма да признае " противозаконните " референдуми, извършени там, и, с цел да усили натиска върху Москва, предава Ройтерс.

Европейският съвет съобщи в изказване от името на всички свои членове, че умишленото подкопаване на интернационалния ред от страна на Русия излага на риск световната сигурност .

" Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните " референдуми ", които Русия провежда като предлог за това по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нито техните фалшифицирани и противозаконни резултати ", се споделя в изказването.

" Ние ще засилим против противозаконните дейности на Русия. Те в допълнение ще засилят натиска върху Русия да приключи своята нападателна война ", се споделя в известието.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че противозаконното анексиране, оповестено от Путин в Кремъл, няма да промени нищо.

" Всички територии, нелегално окупирани от съветските нашественици, постоянно ще принадлежат на суверенния народ (на Украйна) ", написа Фон дер Лайен в " Туитър ".

Тя сподели още, че Кремъл е ескалирал войната в Украйна до ново равнище и Европейският съюз ще накара Русия да заплати висока цена за това.

Други представители на Европейски Съюз също разясниха анексирането на южните региони на Украйна.

" 27-те водачи на (ЕС) осъждат противозаконното анексиране. Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем подправен референдум. Никога няма да признаем противозаконното анексиране ", написа в " Туитър " ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел .

" Съобщението за анексирането на украински територии от Русия е огромно нарушаване на интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации. Никой подправен референдум не може да оправдае това ", сподели висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.
 Шарл Мишел: Европейски Съюз не признава подправени референдуми и резултати
Шарл Мишел: Европейски Съюз не признава подправени референдуми и резултати

След оповестените от Русия за сполучливи избори в украински области

Всички страни от Европейски Съюз би трябвало да реализират единогласие, с цел да наложат новия пакет от наказания. Ако в позициите им зародят непреодолими разлики, въпросът ще бъде отправен до срещата на националните водачи на блока в Прага, която ще се организира на 6-7 октомври.

Унгария е най-изявеният критик в Европейски Съюз на наказателните ограничения против Русия, до които се стигна поради новата ескалация на Москва във войната - оповестената военна готовност, нуклеарните закани и формалното анексиране на огромна част от окупираната територия на Украйна.

Вчера Будапеща предизвести, че не може да поддържа планувания осми санкционен пакет, в случай че той

Преди дни унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, чеи са повишили цените на силата, нанасяйки удар на европейските стопански системи.
 Никога, в никакъв случай, в никакъв случай! - Байдън няма да признае съветската анексия
Никога, в никакъв случай, в никакъв случай! - Байдън няма да признае съветската анексия

Белият дом обмисля нови санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР