Европейският съюз забранява вноса дори на златни бижута от Русия,

...
Европейският съюз забранява вноса дори на златни бижута от Русия,
Коментари Харесай

Европейският съюз с ембарго и на златни бижута от Русия

Европейският съюз не разрешава вноса даже на златни бижута от Русия , оповестиха източници от Европейскаата комисия. Това се съдържа в новия пакет от наказания, признат през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз.

Той бе препоръчан предходната седмица от Европейската комисия. Официалното се назовава „ пакет, насочен към поддържане и хармонизация “ на ограничаващите ограничения поради войната в Украйна. На процедура обаче това е седми санкционен пакет.

Става дума за закупуването, вноса и директен или заобиколен трансфер на злато , в случай че то е с генезис от Русия или е изнесено оттова към Европейски Съюз , или по-късно към трета страна.

Предложението на Комисията бе за възбрана за вноса на злато от Русия. След полемики е било решено да се спре вносът и на бижута и други скъпоценности от този доблестен метал.

Извън обсега обаче са персонални движимости от злато , които чонвек носи ежедневно и с които пътува. Такива да вземем за пример са обици, украшения и други

Едно от нововъведенията е, че включените в санкционни описи хора са длъжни да заявяват къде тъкмо в Европейски Съюз имат сметки и активи. Те би трябвало да ги показват непринудено. Ако въпросните лица не заявяват своите сметки и активи, те се трансформират в извършители на глобите и могат да подлежат на наказателно гонене според от националните законодателства на страните членки. Възможно е също по този начин сметките им да бъдат иззети, вместо да бъдат размразени с края на глобите или изваждането на лицето от листата.

Спират се всевъзможни преводи към и от Сбербанк – най.голямата банка в Русия. До този миг тя бе изключена от интернационалната система за разплащане SWIFT.

Корабите, плаващи под съветски байрак, към този момент няма да могат да влизат освен в пристанищата на Европейски Съюз , но и в шлюзовете им, гласи още новият пакет. Обхватът е уголемен, защото има случаи, в които плавателни съдове употребяват шлюзове, с цел да товарят или разтоварват включени в глобите артикули.

Някои замразени активи са много рискови. Такива са химикалите, предопределени за експлозиви. Трябва да бъде обезпечено, че при изключителни случаи членките могат да ги продадат, само че да се знае, че няма опасност за здравето.

Разширява се и възбраната за приемането на депозити. Тя към този момент важи и за юридически лица, образования и органи, основани в трети страни и мажоритарен дял в които имат съветски жители или живеещи в Русия физически лица. Приемането на депозити за позволена трансгранична търговия ще бъде предмет на авансово позволение от страна на националните способени органи.

Пакетът разширява листата на следените артикули, които биха могли да подкрепят усилването на военната и софтуерната мощност на Русия или развиването на нейните браншове на защитата и сигурността. Засилва се контролът върху износа на артикули с двойно предопределение и на модерни технологии.

Въвеждат се редица уточнения към съществуващите до момента ограничения. Така да вземем за пример - техническа помощ за Русия в областта на авиационни артикули и технологии. Тя ще бъде позволена само доколкото е необходимо за спазването на софтуерните индустриални стандарни съгласно условията на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО).

Ще има известни облекчения на възбраната за преводи с съветски държавни органи. Целта е да бъде обезпечен достъпът до правораздаване.

Същевременно Европейски Съюз уголемява изключенията на възбраната на преводи за селскостопански артикули и на превоза на нефт към трети страни. Целта е да не бъдат позволени възможни негативни последствия за сигурността на прехраната и енергетиката. По тази причина от Съвета акцентират, че нито една от признатите до момента ограничения поради съветската експанзия в Украйна не е ориентирана против търговията сред Русия и трети страни със селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове. Също по този начин ограниченията на Европейски Съюз не пречат на трети страни и жителите им, настоящи отвън Съюза, да закупуват фармацевтични или медицински артикули от Русия.

Освен новите стопански наказания Европейски Съюз включва още физически и юридически лица в черния си лист.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР