Европейският съюз възнамерява да предостави на украинските бежанци правото да

...
Европейският съюз възнамерява да предостави на украинските бежанци правото да
Коментари Харесай

ЕС обмисля право на престой до 3 г. за украинските бежанци

Европейският съюз има намерение да даде на украинските бежанци правото да останат и да работят в 27-те страни от блока за период до три години, оповестява " Ройтерс ".

До момента в Съюза са влезнали минимум 300 000 украинци, бягащи от войната, като се чакат още милиони. Полша, Румъния, Словакия и Унгария имат сухопътни граници с Украйна.

Наш дълг е да приемем тези, които бягат от войната , съобщи френският вътрешен министър Жералд Дарманен и уточни, че през вчерашния ден вътрешният министър на Европейски Съюз е упълномощил на Европейската комисия да приготви проектопредложения за даване на протекция.
 Повече от 300 000 украинци са избягали в Европейски Съюз от войната
Повече от 300 000 украинци са избягали в Европейски Съюз от войната

Европейската комисия е подготвена да окаже целева помощ на страните

Министрите ще се срещнат още веднъж в четвъртък, с цел да договорят детайлностите.

Директивата на Европейски Съюз за краткотрайна протекция, направена след войната на Балканите през 90-те години на предишния век, само че неприлагана до момента, планува еднообразно равнище на протекция за интервал от една до три години във всички страни от Европейски Съюз, в това число позволение за престояване, достъп до претовареност, обществени грижи и здравно обслужване.

Европейски Съюз ще помогне и на страните членки, граничещи с Украйна , да се оправят с притока на идващи, увери еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която посети граничен пункт сред Румъния и Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР