Европейският съюз увеличи хуманитарната си помощ за палестинците с 8

...
Европейският съюз увеличи хуманитарната си помощ за палестинците с 8
Коментари Харесай

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Палестина до 34 млн. евро

Европейският съюз усили филантропичната си помощ за палестинците с 8 милиона евро, с което общата поддръжка на блока за тази година доближи 34,4 милиона евро, оповестява Евронюз.
Обявявайки подтик на финансирането, Европейската комисия съобщи, че то ще бъде предопределено за поддръжка на палестинските жертви на смъртоносното принуждение, разгърнато сред Израел и „ Хамас “ по-рано този месец.
 Европейски Съюз подлага на критика дейностите на Беларус пред нейния дипломат Европейски Съюз подлага на критика дейностите на Беларус пред нейния дипломат
Посланикът на Беларус Александър Михневич е извикан във Европейската работа за външна активност. Пред дипломата е било декларирано, че Европейски Съюз ос...
Най-малко 248 души, в това число 66 деца, бяха убити при след експлоадиране на напрежението на 10 май. Стотици други бяха ранени, преди предходната седмица да бъде оповестено помирение. Междувременно най-малко 12 души в Израел бяха убити на фона на набези от Газа.
В изказване, оповестено през днешния ден, еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич съобщи, че " след оповестяването на прекратяването на огъня, незабавният филантропичен достъп в този момент е жизненоважен, с цел да облекчи страданията на многото почтени потърпевши ".
Ленарчич съобщи, че Европейски Съюз към този момент „ поддържа сериозна поддръжка за стратегии за отбрана, опазване на здравето, обучение, достъп до питейна вода и парична помощ “, само че той сподели, че „ нищо не може да върне многото цивилни животи, отнети в последния спор “.
" Ние сме ужасени от гибелта на толкоз доста деца, в това число 11 деца в Газа " сподели той.
Освен това Ленарич съобщи, че Европейски Съюз " упорства за ценене на интернационалното филантропично право и не може да одобри, че цивилни лица са изселени със мощ или че домовете и учебните заведения им са разрушени ".
 Постоянните представители в Европейски Съюз утвърдиха имунизационните документи Постоянните представители в Европейски Съюз утвърдиха имунизационните документи
Постоянните представители на 27-те страни от Европейски Съюз утвърдиха имунизационните документи, които от 1 юли ще бъдат въведени във всички стра...
„ Европейският съюз за преустановяване на насилието в и към Газа. Поздравяваме Египет, Катар, Обединените народи, Съединени американски щати и други, които изиграха улесняваща роля в това “, съобщи в изказване ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.
„ Ние сме ужасени и съжаляваме за загубата на животи през последните 11 дни. Както Европейски Съюз непрекъснато повтаря, обстановката в Ивицата Газа от дълго време е неустойчива. Европейски Съюз възобновява уговорката си с основни интернационалните сътрудници, в това число Съединени американски щати и други сътрудници ", сподели той.
Финансирането, оповестено през днешния ден, ще включва 200 000 евро в поддръжка на Палестинското общество на Червения полумесец (PRCS), с цел да помогне незабавно на Ивицата Газа и Западния бряг, в това число Източен Йерусалим. То включва също 300 000 евро за поддръжка на палестинските бежанци, живеещи в Египет, както и вноска от Италия в размер на 500 000 милиона, сподели Европейската комисия.
От 2000 година насам Европейски Съюз е отделил минимум 818 милиона евро а най-уязвимите измежду палестинското население. След войната сред Израел и „ Хамас “ Европейски Съюз даде обещание да работи с интернационалните сили за " рестартиране на политически развой ".
Блокът удостовери на днешната среща на върха уговорката си за решението за две страни - дългогодишна препоръчана рамка за разрешаване на израелско-палестинския спор посредством основаването на две обособени страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР