Европейският съюз утвърди инвестиции в размер на 1,1 млрд. евро

...
Европейският съюз утвърди инвестиции в размер на 1,1 млрд. евро
Коментари Харесай

ЕС ще инвестира 1,1 млрд. евро в „зелени” проекти

Европейският съюз утвърди вложения в размер на 1,1 милиарда евро в седем иновационни плана в региона на зелените технологии, съобщи представителят на Еврокомисията Тим Макфий по време на брифинг в Брюксел.

Европейската комисия утвърди финансирането с 1,1 милиарда евро на седем иновационни плана в енергоемки браншове, както и в, улавянето на въглеродните излъчвания и различните източници на сила ”, сподели той. Тези планове ще бъдат осъществени в Белгия, Испания, Италия, Нидерландия, Норвегия, Финландия, Франция и Швеция.
Зеленото двуличие ще продължи и на срещата за климата в Глазгоу
В края на тази седмица стартира срещата, наречена COP26 в Глазгоу, на която делегации от 196 страни под егидата на Организация на обединените нации ще търсят решение...

Той акцентира, че плановете са подбрани в сходство с опциите да понижат излъчванията на парникови газове в съпоставяне със съществуващиге технологии, техния висок иновационен капацитет и опциите за бърза практическа реализация. Те ге бъдат употребявани в химическата, стоманодобивната и циментовата индустрия, в региона на нефтопреработването и на енергетиката.

ще бъде сбъднат в рафинерия в Порвоо във Финландия, където ще събира въглеродния диоксид и ще „ погребва ” за непрекъснато в Северно море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР