Европейският съюз трябва да спре с въвеждането на санкции срещу

...
Европейският съюз трябва да спре с въвеждането на санкции срещу
Коментари Харесай

Унгарски високопоставен служител: Няма нужда от още санкции срещу Русия, а от преговори

Европейският съюз би трябвало да спре с въвеждането на наказания против Русия поради нашествието в Украйна и вместо това да упорства за преустановяване на огъня и започване на договаряния , съобщи старшипомощник на унгарския министър председател Виктор Орбан, Балаш Орбан (той няма роднинска връзка с премиера-бел.ред.), предава Ройтерс.

Говорейки в коридорите на среща на върха на водачите на Европейски Съюз,, помощникът сподели, че колкото повече наказания приема Европейски Съюз, толкоз повече вредят на блока, до момента в който Русия оцелява.

" В края на крайщата Европа ще бъде на губещата страна в тази война заради икономическите проблеми. Нашата рекомендация би била да спрем процеса на наказания ", сподели Балаш Орбан.

Унгария е една от най-проруски настроените страни в Европейски Съюз, мощно подвластна от съветския газ и нефт. Русия строи и нуклеарен реактор за Унгария. Будапеща задържа последния пакет от наказания против Москва, който включваше възбрана за импорт на съветски нефт, до момента в който.

" В момента това, което претърпяваме е, че колкото повече наказания приемем, в толкоз по-лоша форма се оказваме. А руснаците? Да, това също ги боли, само че те оцеляват. И което е още по-лошо, те не престават войната в Украйна ", сподели Балаш Орбан.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, 27-членният Европейски съюз се споразумя за шест пакета от наказания, които включват заледяване на активи и забрани за издаване на визи за съветски олигарси и длъжностни лица, надзор на износа, заледяване на активи на централната банка, изваждане на съветски банки от системата SWIFT и възбрана за импорт на съветски въглища и нефт.

Но някои чиновници настояват, че обособени олигарси могат да живеят без някои от своите яхти или западни вили, евентуално към този момент са преместили ликвидни активи отвън Европейски Съюз и контролът върху износа може да бъде заобиколен през Китай и други страни.

Замразяването на запасите на съветската централна банка е по-малко мъчително от милиардите долари, които Русия получава всеки ден за нейния нефт и газ, които към момента текат към Европа, споделят те . След като Европейски Съюз спре да купува съветски нефт през идната година, суровият нефт може да бъде продаден и превозен с танкери до Китай или Индия, настояват някои чиновници.

Други сматат, че глобите работят, само че ще отнеме време, преди да покаже цялостното им влияние върху съветската стопанска система.

Според Балаш Орбан обаче Европейски Съюз би трябвало да промени тактиката си.

" Стигнахме досега, в който осъзнаваме, че следвахме тактиката в продължение на четири месеца, имаме някои достижения, само че в случай че продължи по този начин, следвайки рационалното мислене, това ще приключи по неприятен метод за Европа . Така че би трябвало да помислим за нещо. Преговори, преустановяване на огъня, мир. Дипломация. Това е нашето решение ", сподели Балаш Орбан.
 Орбан сред Брюксел и Луната
Орбан сред Брюксел и Луната

Наред със Сорос и международното демократично придвижване измежду съперниците на Орбан към този момент е и украинският президент Володимир Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР