Европейският съюз трябва да спре разговорите за нов пакет от

...
Европейският съюз трябва да спре разговорите за нов пакет от
Коментари Харесай

Унгария призова ЕС да прекрати разговорите за нов пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз би трябвало да спре диалозите за нов пакет от наказания против Русия, който единствено ще изостри енергийната рецесия в Европа. Това предизвести министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто, който е в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации, предават съветски медии.

" Европейски Съюз би трябвало да спре да загатва осмия пакет от наказания против Русия и да показва ограничения, които единствено ще задълбочат рецесията с енергийните доставки ", акцентира Сиярто във видеообръщение, оповестено в обществените мрежи.

" Независимо дали се харесва или не на европейските политици, в света се наложи мнението, че въздействието на глобите [върху обстановката в други страни] се оказа даже по-голямо от въздействието на войната в Украйна. Това значи, че същинската причина за проблемите, пред които сме изправени, е освен войната, само че и глобите, наложени поради нея ", заключи първият посланик на Унгария. Той добави, че множеството страни се придържат към тази позиция, тъй като " страдат от следствията от политиката на наказания ".

Сиярто акцентира, че глобите " в този момент са потвърдили без подозрение, че са доста по-болезнени " за Европа, в сравнение с за Русия, защото са довели до увеличението на инфлацията и скока в цените на силата.

Сиярто обърна внимание на обстоятелството, че неговите сътрудници от страните от Европейски Съюз желаят да употребяват полемиките на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да убедят всички в нуждата от продължение на политиката на наказания. " Това е загуба на време. Всяка страна в света усеща икономическите последствия от глобите, тъй че би трябвало ясно да дефинираме задачата си за реализиране на мир [в Украйна] ", съобщи унгарският министър, добавяйки, че в този смисъл консултациите следва да се проведат на съвещанието на Общото заседание.

Коментирайки обстановката в Запорожката АЕЦ, Сиярто означи значимостта на напъните на Международната организация по атомна сила (МААЕ), ориентирани към обезпечаване на сигурността на централата, и в тази връзка уточни нуждата от ранно и цялостно прекъсване на военните дейности в прилежащия й регион.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР