Европейският съюз трябва да спре налагането на още санкции срещу

...
Европейският съюз трябва да спре налагането на още санкции срещу
Коментари Харесай

Унгария не иска да се налагат повече санкции на Русия

Европейският съюз би трябвало да спре налагането на още наказания против Русия поради нейната инвазия в Украйна и вместо това да упорства за преустановяване на огъня, и започване на договаряния. Това сподели съветникът на унгарския министър председател Виктор Орбан - Балаш Орбан, съобщи " Ройтерс ".

Според него колкото повече наказания приема Европейски Съюз, толкоз повече те нанасят щета на блока, до момента в който Русия оцелява.

" В края на деня Европа ще бъде на губещата страна в тази война заради икономическите проблеми. Нашата рекомендация би била да спрем процеса на наказания ", сподели Балаш Орбан.

Унгария е мощно подвластна от съветския газ и нефт. Русия строи и нуклеарен реактор за Унгария. Будапеща задържа последния пакет от наказания против Москва, който включваше възбрана за импорт на съветски нефт, до момента в който не контракти изключение за себе си.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, 27-членният Европейски съюз се споразумя за шест пакета от наказания, които включват заледяване на активи и забрани за издаване на визи за съветски олигарси и длъжностни лица, надзор на износа, заледяване на активи на централната банка, спиране на връзките на банки от системата SWIFT и възбрана за импорт на съветски въглища и нефт.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР