"Европейският съюз трябва да се противопостави на шантажа, който упражнява

...
"Европейският съюз трябва да се противопостави на шантажа, който упражнява
Коментари Харесай

Политик от Скопие: ЕС трябва да се противопостави на шантажа на София

"Европейският съюз би трябвало да се опълчи на шантажа, който упражнява София над нашата страна ", това сподели водачът на най-голямата опозиционна мощ в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, написа локалното издание "Слободен щемпел ".

"Исканията на България са изцяло противоположни на европейските полезности, които изповядваме ние. Ето за какво аз приканвам Брюксел и останалите 26 страни-членки на блока би трябвало уверено да се опълчват на шантажа на София ", съобщи политикът по време на среща с жители на Скопие.

"Ние заслужаваме да станем членка на Европейски Съюз и чакам през декември да получим дата за договаряния за присъединението на нашата страна към икономическото и политическото обединяване ", уточни още Мицкоски.

Да напомним, на 17 ноември 2021 година тогавашният български външен министър Екатерина Захариева съобщи, че страната ни не може даде дата за пускане на преговорния развой на някогашната югославска република поради неспазване на Договора за добросъседство, подписан през 2017 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР