Европейският съюз трябва да се промени. И има много проблеми.

...
Европейският съюз трябва да се промени. И има много проблеми.
Коментари Харесай

Таяни: България трябва да бъде по-ангажирана с ЕС

Европейският съюз би трябвало да се промени. И има доста проблеми. Чака ни доста работа против незаконната миграция, тероризма, безработицата измежду младите. Също бих загатнал и Западните Балкани, като един от целите за нас. И освен поради миграцията и тероризма, би трябвало да работим доста с тези страни.
Аз съм оптимист, тъй като се нуждаем и от построяването на една нова Европа, в която да има по-голяма ангажираност от останалите страни-членки. Например, по-голяма ангажираност от страна на Италия или Испания. Защото когато най-голямата тежест се носи от Германия и Франция, това не е добре за Европа. Също бих споделил, че по време на българското председателство, мисля че би трябвало да забележим по-голяма роля на южните страни, както и от страните на изток като България и Вишеградската група.
Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни пред бтв.
" Интересувам се от България от доста години. Знам доста неща за вашата страна. За първи тук пристигнах тук през 1998 година и през годините съм идвал в друго качество – като евродепутат, комисар, вицепрезидент, президент на Европейския парламент ", съобщи Таяни.
Той добави, че е срещал доста положителни български политици. " Бих показал Мария Габриел, която се оправя доста добре. Също вашият министър председател работи доста добре. Срещнах се и с водачите на разнообразни групи, с които е елементарно да си сътрудничим. Също и българските евродепутати – младежи, които работят доста съзнателно ", разяснява Таяни.
" Мисля че сте подготвени за председателството, България се развива и несъмнено имате своите проблеми. Например корупцията, само че обстановката е по-добра от преди 15 години " , заключи той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР