Европейският съюз трябва да се научи да действа уверено и

...
Европейският съюз трябва да се научи да действа уверено и
Коментари Харесай

Бъдещият шеф на Европейския съвет разкри приоритетите на ЕС

Европейският съюз би трябвало да се научи да работи " решително и уверено ",за да противостои на Китай, Русия и Съединени американски щати, сподели нощес и.д. министър председателят на Белгия Шарл Мишел, който от 1 декември ще поеме поста на ръководител на Европейския съвет, наследявайки поляка Доналд Туск, съобщи ТАСС.

Мишел приказва на закрита конференция на посланиците на Европейски Съюз в Брюксел, а речта му е оповестена през днешния ден в европейското издание на вестник " Политико ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Евросъюзът би трябвало да работи решително и уверено, с цел да не стане жертва на комерсиалните войни на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с цел да пази ползите и полезностите си против все по-настъпателния Китай и с цел да се опълчи на засилващите се провокации за сигурността от страна на Русия ", сподели той. Мишел въпреки всичко уточни, че Вашингтон ще остане " най-силният интернационален съдружник на Европейски Съюз ".

Той изрази и увереността си, че " Европейският съюз би трябвало да играе водеща роля на международната сцена ", защото " в случай че Европейски Съюз не успее да направи това, други ще го създадат ". Като съществени цели на сегашните старания на Европейски Съюз той назова постигането на водачество и проява пред целия свят на образец в битката с световните промени на климата, разрешаването на несъгласията по единната миграционна политика и политиката за даване на леговище. Мишел се изрече за нуждата най-скоро да се реализира съглашение сред страните от Европейски Съюз за проектобюджета на съюза за идващия 7-годишен интервал (2021-2027 г.).

Той призна, че проточилото се излизане на Англия от общността е едно от основните провокации пред Европейски Съюз и удостовери желанието да се минимизират загубите от този мъчителен развой, да се запазят оптимално близки връзки с Обединеното кралство. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР