Европейският съюз трябва да създаде правни начини за мигрантите, които

...
Европейският съюз трябва да създаде правни начини за мигрантите, които
Коментари Харесай

Юнкер втрещи всички с това, което каза за мигрантите и Европа

Европейският съюз би трябвало да " сътвори правни способи " за мигрантите, които желаят да се реалокират в Европа, защото Старият континент " ще се нуждае от имиграция през идващите десетилетия ". Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Трябва да предоставим на тези, които желаят да дойдат и могат да дойдат, и чиято обстановка им разрешава да дойдат, правни пътища, с цел да се реалокират в Европа ", сподели Юнкер.

" Вярвам, че в случай че не им предоставим правни способи да имигрират в Европа и да се имигрира в Европа, ние ще загубим ", счита той.

Според него, в случай че мигрантите, най-много бедните и нуждаещите се, не могат да влязат в " къщата на Европа през основната врата, те ще влязат през задните прозорци ".

Председателят на Европейска комисия също сподели, че е шокиран от информацията, че в Либия хора са продавани като плебеи .

" Не мога да дремя умерено, когато си помисля какво се случва с тези хора, които отиват в Либия, с цел да подобрят живота си, а в последна сметка се озовават в пъкъла ", посочи Юнкер.

Тази седмица ще се организира петата среща на върха ЕС-Африка в Кот д'Ивоар, на която водачите на двата континента ще обсъдят миграцията от Африка към Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР