Европейският съюз трябва да работи и да търгува с Китай

...
Европейският съюз трябва да работи и да търгува с Китай
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС трябва да се стреми да намали риска, вместо да се откъсва от Китай

Европейският съюз би трябвало да работи и да търгува с Китай в региона на чистите технологии и да упорства за равни условия, вместо да се стреми да се откъсва от втората най-голяма стопанска система в света.

Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи " Ройтерс ".

Фон дер Лайен добави, че Китай е трансформирал стимулирането на нововъведенията и производството на чисти технологии в главен приоритет в своя петгодишен проект, доминирайки в браншове като произвеждане на електрически коли и фотоволтаични панели.

" Но конкуренцията би трябвало да се основава на равни условия ", сподели Фон дер Лайен, добавяйки, че Китай е насърчавал енергоемките компании да се реалокират в страната с обещания за евтина сила, ниски разноски за труд и по-малко регулации.

" Китай интензивно субсидира своята промишленост и лимитира достъпа до своя пазар за компании от Европейски Съюз ", добави още Фон дер Лайен.

" Все още ще би трябвало да работим и да търгуваме с Китай – изключително що се отнася до този преход. Така че би трябвало да се съсредоточим върху намаляването на рисковете, а не върху откъсването от Китай ", сподели в умозаключение Урсула фон дер Лайен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР