Европейският съюз трябва да продължи с плановете си за въвеждане

...
Европейският съюз трябва да продължи с плановете си за въвеждане
Коментари Харесай

Льо Мер: Европа трябва да даде пример с въвеждането на дигитален данък

Европейският съюз би трябвало да продължи с проектите си за въвеждане на общ цифров налог в тази ситуация, че договарянията под егидата на  Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за пренаписването на разпоредбите на интернационалното облагане се провалят. Това съобщи пред кореспонденти френският финансов министър Бpyнo льo Mep cлeд cpeщa нa финaнcoвитe миниcтpи нa страните от Г-20, съобщи Ройтерс.

Вчера финансовите министри на 20-те водещи стопански системи в света поддържаха удължаването на договарянията за въвеждане на интернационален цифров налог доникъде 2021 година, откакто полемиките по намирането на споразуменеи бяха засенчени от експлоадирането на пандемията от COVID-19 и идните президентски избори в Съединени американски щати.

Льo Mep съобщи, че американският му сътрудник Стивън Мнучин е срещу предложенията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за цифрово облагане, които целият да обезкуражат софтуерните колоси като Гугъл, Фейсбук и Amazon да осчетоводяват облагата си в страни с ниски налози като Ирландия, вместо в страните, в които генерират тези облаги.

Той също по този начин съобщи, че евентуална промяна на администрацията във Вашингтон след 3 ноември може и да не докара до смяна на позицията на Съединени американски щати, макар че новото държавно управление евентуално няма да бъде толкоз нападателно при въвеждането на мита в отговор на цифровия налог.

„ Или още веднъж ще приемем удължение на договарянията с месеци, а може би и години, или ще решим, че справедливото данъчно облагане на цифровите действия е от незабавно значение и Европа ще даде образец “, разяснява Льо Мер.

„ Ние считаме, че е належащо Европа да даде образец и да вкара данъчно облагане върху цифровите действия допустимо най-скоро “, прибавя той.

Франция е една от страните, които първи започнаха ограничения за въвеждането на цифров налог. Тя обаче отсрочи това си решение до декември поради договарянията в границите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и опасността от американски мита върху вноса на френски артикули. От Вашингтон отложиха въвеждането на тези цени до януари.

Въпреки че договарянията под егидата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз бяха удължени доникъде на 2021 година, Льо Мер съобщи, че събирането на цифровия налог във Франция ще стартира по проект през месец декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР