Европейският съюз трябва да продължи да работи с президента на

...
Европейският съюз трябва да продължи да работи с президента на
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС: Не признаваме Лукашенко, но той контролира Беларус и трябва да работим с него

Европейският съюз би трябвало да продължи да работи с президента на Беларус Александър Лукашенко, тъй като той управлява властта в страната, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел.
В изявление за El Pais той сподели, че Брюксел не го признава за законен президент, както и президента на Венецуела Николас Мадуро.
 Путин ще избави Лукашенко, само че цената ще е висока Путин ще избави Лукашенко, само че цената ще е висока
Въпреки персоналната си злост към него, Путин ще направи всичко допустимо Лукашенко да оцелее. Но цената ще е доста висока, разяснява Кон...
„ Ние не считаме, че те бяха законно определени. Но без значение дали ни харесва или не, те управляват държавните управления си и ние сме длъжни да продължим да работим с тях, макар че не признаваме демократичната им легитимност “, акцентира Борел.
Евросъюзът няма желание да трансформира Беларус във втора Украйна, а и обстановката в двете страни е несравнима. Гражданите на Беларус излизат по улиците не с флага на Европейски Съюз, а упорстват за независимост и цивилен права, продължи Борел.
С Украйна обстановката беше друга – там имаше спор сред проевропейската и проруската ориентировка, протестиращите носеха европейското знаме, добави той.
" Длъжни сме да спомагаме за провеждането на политическа промяна ", сподели в изявлението Борел.
 Беларус спря голям брой уеб сайтове и вестници, отразяващи митингите Беларус спря голям брой уеб сайтове и вестници, отразяващи митингите
Властите в Беларус стопираха голям брой осведомителни уеб страници, съобщаващи за събитията в страната, обхваната от митинги против авторитар...
Проблемът на жителите на Беларус " не е избор сред Русия и Европа, а европейска независимост и народна власт, които са съществени полезности на Европейския съюз и заради което ние ще ги поддържаме ", акцентира той.
За Европейския съюз е значимо беларусите да живеят в режим на политическа независимост и да поддържат положителни връзки с всички свои съседи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР