Европейският съюз трябва да обмисли използването на печалбите от замразени

...
Европейският съюз трябва да обмисли използването на печалбите от замразени
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова със замразените руски активи да се купува оръжие за Украйна

Европейският съюз би трябвало да обмисли потреблението на облагите от замразени съветски активи за закупуване на военно съоръжение за Украйна, сподели през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс

„ Време е да стартираме диалог за потребление на непредвидените облаги от замразени съветски активи за взаимно закупуване на военно съоръжение за Украйна “, съобщи тя в тирада пред Европейския парламент.

„ Не може да има по-силен знак и по-голяма изгода от тези пари от това Украйна и цяла Европа да станат по-безопасно място за живеене.

Фон дер Лайен сподели още, че опасността от война за Европейски Съюз " може да не е непосредствена, само че не е невъзможна ".

„ Рисковете от войната не би трябвало да се преувеличават, само че би трябвало да бъдем готови и това стартира със незабавната нужда от възобновяване, попълване и модернизиране на въоръжените сили на страните членки “, уточни тя.

В речта си фон дер Лайен направи прелиминарен обзор на новата Европейска тактика за индустриална защита, която нейната комисия ще показа през идващите седмици, като сподели, че една от главните й цели ще бъде да даде приоритет на взаимните публични поръчки.

„ Европа би трябвало да се стреми към създаване и произвеждане на идващото потомство бойни оперативни качества “, сподели тя.

„ Това значи бързо зареждане на нашия защитителен промишлен потенциал през идващите пет години. “

Тя сподели, че по-големите европейски старания в защитата няма да понижат нуждата от съюза на НАТО.

„ Всъщност една по-суверенна Европа, изключително във връзка с защитата, е жизненоважна за укрепването на НАТО “, сподели тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР