Европейският съюз трябва да каже истината право в очите на

...
Европейският съюз трябва да каже истината право в очите на
Коментари Харесай

ЕС трябва да каже истината на Унгария, призова Юнкер

Европейският съюз би трябвало да " каже истината право в очите " на Унгария за заграбването на властта. Това прикани някогашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който също разкритикува незадоволителната взаимност във връзка с северните страни членки към южните европейски страни в битката с ковид.

Юнкер разкритикува незадоволителния отговор на Брюксел във връзка с решението на унгарския парламент да разреши на премиера Виктор Орбан да ръководи с укази за неустановен интервал от време.

" Не съумяваме да разгадаем спора Изток-Запад, тъй като унгарците работят отвън всякаква рационална зона ", сподели Юнкер в изявление за " Политико ".

" Казах си, че в този момент с новото законодателство, което влезе в действие в Унгария, държавните управления и Комисията би трябвало да кажат истината право в очите ", акцентира Жан-Клод Юнкер.
Комисията при Урсула фон дер Лайен и европейски държавни управления не показаха съответно Будапеща, само че показаха терзание, че ограниченията против ковид нарушават върховенството на закона.

Юнкер счита, че в случай че се уточни съответно Унгария, няма да има непосреден резултат, само че ще стане поясно и че в последна сметка, когато стане въпрос за спазването на върховенството на закона, недвусмисленият език ще се брои.

Бившият ръководител на Европейската комисия предизвести, че никой няма да завоюва от подклаждания спор сред Севера и Юга.

Жан-Клод Юнкер чака " доста по-голям " евробюджет за 2021-2027 година, което съгласно него е верният инструмент за справяне с икономическите последствия от ковид.

По думите му " коронабондовете " - общ дългов инструмент - не са отговор на сегашната рецесия, защото ще отнеме месеци за подготвянето им, само че Юнкер акцентира, че не е срещу концепцията като цяло.

Иначе той похвали бързите дейности на Европейския съюз в битката с ковид и съответно ръководството на Урсула фон дер Лайен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР