Европейският съюз трябва да използва срещата на високо равнище в

...
Европейският съюз трябва да използва срещата на високо равнище в
Коментари Харесай

Туск: Сигурността на Европа зависи от сигурността на Западните Балкани

Европейският съюз би трябвало да употребява срещата на високо ниво в София, с цел да удостовери още веднъж европейската вероятност пред Западните Балкани. Това е декларирал нощес ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на среща в Любляна със словенския министър председател Миро Церар, оповестява организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз поддържа европейската вероятност на страните от Западните Балкани, тъй като балканската сигурност е европейска сигурност, е показал Доналд Туск.

Словенският министър председател Миро Церар е декларирал, че е време страните от Европейски Съюз да решат дали страните от Западните Балкани би трябвало да бъдат изцяло интегрирани в Европейски Съюз и НАТО или да бъдат оставени сами да търсят своя път. Церар твърдо има вяра, че първият вид е най-хубавото решение.

Ние се съгласихме, че Европейски Съюз би трябвало да употребява срещата на високо ниво в София преди всичко, с цел да удостовери още веднъж европейската вероятност на Западните Балкани. В същото време ние би трябвало да се стремим да подобрим човешките, цифровите и инфраструктурните връзки във и сред сътрудниците от Западните Балкани. И не на последно място, ние би трябвало да развиваме съдействието в други сфери от съвместен интерес, в това число миграцията и сигурността, сподели Туск.

Словенският министър председател прикани също Европейски Съюз да има обединен метод по въпроса за миграцията и политиката за даване на леговище, като изрази паника, че броят на мигрантите по балканския маршрут още веднъж е доста повишен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР