Европейският съюз трябва да действа смело и уверено, за да

...
Европейският съюз трябва да действа смело и уверено, за да
Коментари Харесай

Новоизбраният председател на ЕС разкри визията си за външната политика на блока

Европейският съюз би трябвало да " работи самоуверено и решително ", с цел да не се трансформира в жертва на комерсиалните войни на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , да " отбрани ползите и полезностите си " против възходящо нападателния Китай и да се опълчи на продължаващата опасност за сигурността от Русия.

Това прикани новоизбраният ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел пред дипломати и политици от Европейски Съюз в първата си огромна тирада, откогато беше определен от водачите на Европейски Съюз да оглави Европейския съвет от 1 декември, написа " Политико ".

" Твърдо имам вяра, че Европейският съюз би трябвало да играе водеща роля на международната сцена ", разясни Мишел, който към момента е министър председател на Белгия. " Ако не го създадем, други ще го сторят . И те ще го създадат в техен си интерес, а не наш ", предизвести Мишел.

В обръщението си Шарл Мишел акцентира, че Съветът е одобрил стратегически дневен ред, който приканва за дейности в битката с климатичните промени , споразумяване на дългогодишния спор към миграцията и бежанската политика и бързо подписване на съглашение за новата дълготрайна бюджетна рамка. Въпреки че очерта тези и други задания, белгийският министър председател посочи: " Брекзит е най-предизвикателният проблем , пред който сме изправени през днешния ден ".

В мненията си за Брекзит Мишел се концентрира върху ограничение на вредите и поддържане на бъдещи връзки , което съставлява смяна от позицията на сегашния ръководител Доналд Туск, който непрекъснато показваше страдание за напускането на Англия.

Мишел обрисува Европейски Съюз като бранител на мултилатерализма.

Той сподели още, че Европейски Съюз би трябвало да се опълчи на заканите от Русия " на източната граница и в Южна Европа ".

" Русия остава комшия също. Ние би трябвало да приемем тази действителност ", акцентира белгийският министър-председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР