Европейският съюз спешно обсъжда нов кръг от санкции срещу Русия

...
Европейският съюз спешно обсъжда нов кръг от санкции срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС обсъжда нови санкции срещу Русия заради „зверствата“ в Буча и други градове


Европейският съюз незабавно разисква нов кръг от наказания против Русия поради „ зверствата “ в украинските градове, които са били под контрола на съветските войски.

„ Ние сме напълно солидарни с Украйна и украинския народ в тези мрачни часове за целия свят. Кланета в град Буча и други украински градове ще бъдат вписани в листата на зверствата, осъществени на европейска земя “, сподели висшият представител на външната политика Жозеп Борел в изказване от името на блока.

Той добавя, че съветските управляващи са виновни за тези зверства, защото са осъществени до момента в който руснаците са имали ефикасен надзор над региона.

Междувременно стана ясно, че Русия желае привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради Буча.

„ Русия още веднъж ще изиска привикване на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации по отношение на незаконните провокации на украинските военни и радикали в този град “, означи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Руското министерство на защитата показва, че войските на Москва са напуснали региона още на 30 март. Също по този начин споделят, че на 31 март в изказване на кмета на Буча Анатолий Фьодорук не се споделя нищо за убити по улиците локални поданици.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР