Европейският съюз смята, че единственият възможен мирен план за Украйна

...
Европейският съюз смята, че единственият възможен мирен план за Украйна
Коментари Харесай

Борел: Китайското мирно предложение за Украйна е несериозно

Европейският съюз счита, че единственият вероятен кротичък проект за Украйна е проектът, показан от украинския президент Владимир Зеленски. Брюксел не приема съществено китайската самодейност, съобщи в Туитър ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.


По време на конференцията " Състоянието на Съюза 2023 " във Флоренция първият посланик на Брюксел съобщи, че гледната точка на Европейски Съюз е, че дипломатическите договаряния за реализиране на мир в Украйна сега не биха имали никакъв смисъл.

Борел насочи също по този начин рецензия към Китай, че поддържа Русия, само че посочи, че съгласно Брюксел Пекин към момента не доставя оръжие на Русия.

" Единственото нещо, което може да се назова кротичък проект, е предлагането на Зеленски. Защото китайският " кротичък проект ", ами, това не е кротичък проект, това е набор от пожелателни съображения, пожелателни мисли, само че не е кротичък проект. Единственият проект е този, който беше препоръчан от украинците, само че, несъмнено, той не беше признат от руснаците. Така че мирните проекти са положителни, само че е необходим някой, който желае да приказва за мир, в действителност. Ако намерите някого, който споделя: " Имам военни цели и ще продължа да обстрелвам, ще продължа да водя война, до момента в който не ги реализира ", добре, какъв диалог за мир бихте желали да проведете? ", попита риторично Борел.

Китай би трябвало да играе роля

Борел също по този начин посочи, че Европейски Съюз е признал през цялото време, че " Китай има роля ". След това обаче Китай излезе с мирна самодейност, която " беше мощно подложена на критика на Запад, тъй като сигурно Китай е на страната на Русия ", добави той.

" Смятам, че Китай би трябвало да изиграе избрана роля. Пекин е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Китай е този, който има най-голямо въздействие върху Русия. Досега не е предоставял оръжия на Москва ", съобщи Борел, като означи позитивната оценка за неотдавнашния телефонен диалог на китайския президент Си Дзинпин с украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

По думите на Борел, за него е неясно за какво постоянно го питат какво пречи на страните по света да доставят оръжия на Русия, в случай че Западът доставя оръжия на Украйна в подобен огромен мащаб.

Ръководител на защитата на Европейски Съюз

Борел акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да продължи поддръжката си за военните старания на Украйна. " Сега не е моментът за дипломатически диалози за мир; в този момент е моментът за военни във войната ", сподели той.

" Така че се усещам като посланик, само че се усещам и като един тип министър на защитата на Европейския съюз, тъй като извозвам много значима част от времето си в диалози за оръжия и муниции ", призна шефът на външната политика на Европейски Съюз, като добави: " в никакъв случай не съм мислил, че ще извозвам толкоз доста време в размисъл за това какъв брой снаряди или артилерия мога да осигуря, можем ли ние, европейците, да осигурим на украинците. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР