Европейският съюз ще се стреми да убеди президента на САЩ

...
Европейският съюз ще се стреми да убеди президента на САЩ
Коментари Харесай

ЕС: Тръмп да се откаже от необмислените търговски политики

Европейският съюз ще се стреми да убеди президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да види "грешките на своята политика " и да се откаже от някои от своите "необмислени " търговски политики, съобщи във вторник новоизбраният европейския комисар по търговията Фил Хоган.

Г-н Тръмп сигурно е изразил своето ясно желание към комерсиалните войни, а не към комерсиалните съглашения. Ако той поддържа тази характерна динамичност на протекционизма, чакам Европейският съюз да продължи да изковава търговски покупко-продажби по целия свят, уточни Фил Хоган пред ирландския народен ефирен оператор RTE.

Но явно ще създадем всичко допустимо, с цел да накараме господин Тръмп да види грешката на своята политика и се надяваме, че той ще успее да изостави част от недомисленото си държание, което виждаме от него по отношение на връзките му с Китай и описването на Европейския съюз като риск за сигурността, добави европейският търговски комисар.

Новоназначеният еврокомисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони пък съобщи, че има намерение да способства за обновяване на икономическия напредък в Европа.

В малко изказване някогашният италиански министър председател съобщи, че новата му роля "е от огромно значение в решителен миг за бъдещето на европейската стопанска система ".

На първо място, аз ще работя за подкрепяне на растежа и неговата обществена и екологична резистентност, уточни Джентилони, който е член на ръководещата в Италия Демократична партия.

Френското президентство пък приветства номинирането на Силви Гулар за нов комисар на Европейска комисия, отговарящ за вътрешния пазар, като съобщи, че тя ще играе решаваща роля в тактиката на изпълнителната власт "да направи Европа в действителност суверенна ".

54 годишната Гулар, която е някогашен европейски народен представител, ще има водеща роля в индустриалната политика и подпомагането на единния дигитален пазар, показаха по-рано през днешния ден от Европейската комисия.

Французойката ще дава отговор и за новия отдел за отбранителна и галактическа индустрия, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР