Европейският съюз ще създаде нова платформа за противодействие на кампаниите

...
Европейският съюз ще създаде нова платформа за противодействие на кампаниите
Коментари Харесай

ЕС създава платформа срещу дезинформацията от Русия и Китай

Европейският съюз ще сътвори нова платформа за противопоставяне на акциите за дезинформация от Русия и Китай, разгласи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел във вторник, представен от.

Така нареченият Център за шерване и разбор на информация в границите на дипломатическата работа на Европейски Съюз ще се стреми да наблюдава манипулирането на информация от задгранични участници и да координира дейностите си с 27-те страни членки и гражданското общество.

" Авторитарните режими се пробват да основават дезинформация и да я манипулират. Създадохме принадлежности за разкриване и откриване на тази операция, само че това не е задоволително и би трябвало да отидем по-далеч ", сподели Борел на събитие, обвързвано с тематиката в Брюксел.

 Как военачалник Павел стана президент измежду вълна от дезинформация в Чехия Как военачалник Павел стана президент измежду вълна от дезинформация в Чехия

Той предизвести за " нова вълна " от дезинформация на изфабрикувани изображения, видеоклипове и уеб страници, представящи се за медии, разпространяващи се " със скоростта на светлината в обществените мрежи и приложенията за известия ".

" Трябва да разберем по какъв начин са проведени тези акции за дезинформация, с цел да идентифицираме участниците в операциите на публичното мнение ", добави Борел.
Идеята е да има децентрализирана платформа за продан на информация в действително време с страни, организации за киберсигурност и неправителствени организации, което разрешава по-добро схващане на зараждащите закани и дезинформация. Целта е да се реагира по-бързо на тях.
Натискът идва откакто съвсем година след нахлуването на Русия в Украйна, Европейски Съюз се бори против опитите на Русия да манипулира и изкривява информацията за войната.

Отвъд платформата, Борел също разгласи, че възнамерява да укрепи делегациите на Европейски Съюз в чужбина с специалисти по дезинформация, " с цел да може гласът ни да се чуе по-добре ", в " една дълготрайна борба ", която " няма да бъде извоювана за една нощ ".

" Това е една от борбите на нашето време и тази борба би трябвало да бъде извоювана ", сподели той.

" Модел на държание "

Съществуващото звено за дезинформация на Европейски Съюз, подразделението Stratcom на дипломатическата работа на Европейски Съюз, в първия си отчет означи, че по-голямата част от манипулирането на непозната информация през 2022 година е било концентрирано най-вече върху изказвания, подкрепящи съветското навлизане в Украйна.

Докладът е събрал информация от 100 случая за тактики, техники и процедури, които Русия и Китай употребяват за манипулиране на информация.

Според извадка, употребяваните техники са най-вече основани на изображения и видео, многоезични са и се популяризират посредством гъста мрежа от консуматори.

Вредното наличие постоянно е популяризирано посредством кръстосано издание в платформи, общности и групи, се споделя в отчета.

Освен това отчетът откри, че съветските и китайските дипломатически канали също са забъркани, изключително посредством платформи като " Туитър ", като дезинформацията и други осведомителни операции рядко се появяват единствено на един език.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР